GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός: «Εύχομαι το φεστιβάλ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και χαρά για όλους μας»

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων”


Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων”

Κάλεσε τους επισκέπτες, να εξερευνήσουν τον πανέμορφο δήμο, να περιπλανηθούν στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία και την χριστή φύση όλων των Ξανθιωτών.  

Η τελετή έναρξης του 9 ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 8:00 το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, η οποία ήταν είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία συνδιοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο Χ. Βαρδικεδόγλου Διευθυντής του μουσικού σχολείου, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ο θεσμός ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης το 2014 και αποτελεί ορόσημο για το σχολείο. Για πέντε ημέρες, όπως σημείωσε, η πόλη μετατρέπεται σε μία απέραντη μουσική σκηνή με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες.

Στόχος είναι να αναδείξει την μουσική ως γέφυρα επικοινωνίας σε άτομα και λαούς, προβάλλοντας το μήνυμα της αγάπης και τις συναδέλφωσης όλων. «22 Μουσικά Σχολεία και ένα από την Ρουμανία, με εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας».

Τέλος,  ευχαρίστησε τον δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκατοντάδες εθελοντές.

Δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός, ο οποίος καλωσόρισε τα σχολεία και  τους παρευρισκόμενους στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, λέγοντας πώς για μία ακόμη χρονιά, ο δήμος, στηρίζει αυτό το φεστιβάλ. «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 9η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ξάνθης Πόλις Ονείρων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε μαζί σας αυτή την μουσική γιορτή. Για τις επόμενες ημέρες, η Ξάνθη, μεταμορφώνεται σε μία μεγάλη μουσική σκηνή όπου μαθητές και καθηγητές από μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας, θα μοιραστούν μαζί μας, το πάθος και το ταλέντο τους για την μουσική. 

Το Φεστιβάλ Μουσικών σχολείων είναι μια γιορτή της μουσικής, της νεανικής δημιουργίας, και της πολιτιστικής ανταλλαγής. Αυτό το φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στην μουσική εκπαίδευση  και την καλλιτεχνική ανάπτυξη των νέων μας και εξελίσσεται χρόνο  με το χρόνο, αγγίζοντας όλο και περισσότερους φίλους του πολιτισμού από όλη την Ελλάδα. Η Ξάνθη μας, ένας δήμος με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά, διαχρονικά, αναδεικνύει και προωθεί τον πολιτισμό σε κάθε του μορφή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας, καλλιεργεί αξίες, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, προσφέρει πνευματική τροφή και ψυχαγωγεί και εμπνέει τους συμπολίτες μας. 

Σας προσκαλούμε λοιπόν να απολαύσετέ ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι».

Στην συνέχεια, κάλεσε τους επισκέπτες, να εξερευνήσουν τον πανέμορφο δήμο, να περιπλανηθούν στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, να απολαύσουν την παραδοσιακή φιλοξενία και την χριστή φύση όλων των Ξανθιωτών.  Ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον δήμο Αβδήρων για την άψογη συνεργασία καθώς και τους εκπαιδευτικούς του μουσικού σχολείου.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα του εθελοντές που στηρίζουν με ανιδιοτέλεια αυτό το φεστιβάλ λέγοντας χαρακτηριστικά. «Τέλος εύχομαι το φεστιβάλ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και χαρά για όλους μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια