GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 3%! «Το DEB σημαίνει… Τουρκική μειονότητα», ξεκαθάρισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης!

Ρεσιτάλ προπαγάνδας και πρόκλησης σε εκδήλωση του Τουρκικού κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας» στη Κομοτηνή.


Ρεσιτάλ προπαγάνδας και πρόκλησης σε εκδήλωση του Τουρκικού κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας» στη Κομοτηνή.

Έφεραν στην Κομοτηνή ως -καλεσμένη την  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Λορένα Λόπεζ, η οποία μεταξύ άλλων, έθεσε ζήτημα μείωσης του πλαφόν «3%» στην Ελλάδα, για να εισέλθει το DEB στο Ευρωκοινοβούλιο


Συνεχίζει δυστυχώς να προκαλεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής με  τους εγκάθετους και «πληρωμένους» πράκτορές τους, τον Ελληνισμό στην περιοχή αλλά και τις Ευρωπαϊκές Ελευθερίες που παρέχει σε όλους τους πολίτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, αφού όχι μόνο μεθόδευσε την κάθοδο στις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου «Τουρκικού κόμματος», αλλά σε καθαρά ανθελληνική εκδήλωση στη Κομοτηνή, ευθέως πλέον επισημαίνει  ότι, «Το DEB σημαίνει… Τουρκική μειονότητα»!

ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΛΟΡΕΝΑ ΛΟΠΕΖ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 3%

Και αναλυτικότερα: Ενώ λοιπόν η Ελλάδα κάθε χρόνο κάνει βήματα υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία κλείνει τα μάτια της στον αγώνα άλλων μειονοτήτων, που έχουν βιώσει ακόμη και βίαιους διωγμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων της Τουρκίας

Καλεσμένη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Λορένα Λόπεζ, επιλεκτικά ευαισθητοποιημένη για ζητήματα μειονοτήτων, έκανε ατελείς γενικεύσεις και ανεφάρμοστες συγκρίσεις. Μεταξύ άλλων έθεσε ζήτημα μείωσης του πλαφόν «3%» στην Ελλάδα, για να εισέλθει το DEB στο Ευρωκοινοβούλιο

Πρωτοκλασάτα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας βρέθηκαν πρόσφατα στην Κομοτηνή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας» (ΚΙΕΦ/DEB) το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Χρήστος & Εύη», στο δρόμο για τις κάλπες των Ευρωεκλογών 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου. Το DEB θα προσπαθήσει να μετρήσει δυνάμεις, ευελπιστώντας να επικρατήσει σε Ροδόπη και Ξάνθη, αν και η δυναμική του τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σε πολιτική δράση και στελέχη, ενώ συγχρόνως ο φόβος που παλιότερα ίσχυε οριζόντια σε όλη τη μειονότητα για την ανάγκη ψήφου του συγκεκριμένου κόμματος, σιγά-σιγά απομακρύνεται.


Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του DEB, με τους διοργανωτές να κάνουν σαφές στη διάρκεια αυτής ότι «το DEB σημαίνει τουρκική μειονότητα», θέτοντας την ατζέντα τους στο προσκήνιο. Στο πάνελ βρέθηκαν ως ομιλήτριες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Λορένα Λόπεζ, ακτιβίστρια των Βάσκων της Ισπανίας, το στέλεχος του κόμματος Μάιλις Ρόσμπεργκ, ακτιβίστρια των Δανών της Γερμανίας, κι ο αντιπρόεδρος του DEB Κοράι Μπαγδατλή, ενώ συντόνισε η Περβίν Χαϊρουλλάχ.

Ατελείς γενικεύσεις, ανεφάρμοστες συγκρίσεις, επιλεκτική ευαισθησία

Για «τουρκική μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα και βιώνει μεγάλη καταπίεση, έκανε λόγο στην κεντρική της ομιλία η Λορένα Λόπεζ, αν και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δεν κατάφερε να εξειδικεύσει σε τι εντοπίζει τη μεγάλη καταπίεση, καθώς η Ελλάδα διαχρονικά έχει κάνει βήματα για την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων και την χάραξη πολιτικών για την καλύτερη δυνατή ζωή μουσουλμάνων στη Θράκη.

Η κα Λόπεζ έφερε το παράδειγμα των Βάσκων, που ζουν κυρίως σε Ισπανία αλλά σε Γαλλία, για να υποστηρίξει ότι τα κράτη φέρονται βάναυσα στις μειονότητες. Ωστόσο, επρόκειτο για μία ατελή γενίκευση, αφού ιστορικά η εθνοτική ομάδα των αυτοχθόνων Βάσκων δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά που κατοικούν στην ελληνική Θράκη και προστατεύονται από τη διεθνώς κυρωμένη Συνθήκη της Λωζάννης. Κατά τη διάρκεια του λόγου της, μάλιστα, δεν βρήκε να πει ούτε μία θετική κουβέντα για όλα τα βήματα της Ελλάδας στην κατεύθυνση προστασίας της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ιδιαίτερα υποκριτικό, επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ότι από τη μία μάχεται πανευρωπαϊκά για τα μειονοτικά δικαιώματα, αλλά αυτό το πράττει μόνο επιλεκτικά, αφού για άλλα δικαιώματα, όπως των εξοντωμένων τις τελευταίες δεκαετίες Ελλήνων σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, δεν φαίνεται να βρίσκει κανένα πρόβλημα.

Σε μία ακόμη προσπάθειά της να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα καταπιέζει τα δικαιώματα της μειονότητας, έβαλε στο στόχαστρο και το πλαφόν του «3%» που υπάρχει θεσπισμένο στη χώρα μας για την είσοδο στην Εθνική Βουλή και την Ευρωβουλή, αντιπροτείνοντας μείωση του πλαφόν και εκλογή αντιπροσώπων ευρωβουλευτών από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, ενώ από εκλεγμένους βουλευτές της Θράκης με την παρουσία του στήριξε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος αναμένουμε να δούμε, εάν θα κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κόμματός του ή του DEB. 

Δεν υπάρχουν σχόλια