GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βλάβες του laptop σας

Τα laptop αποτελούν κάποια εξαρτήματα πολύ χρήσιμα και πρακτικά για όλους μας τα τελευταία χρόνια, αφού μπορούμε να τα έχουμε παντού μ...


Τα laptop αποτελούν κάποια εξαρτήματα πολύ χρήσιμα και πρακτικά για όλους μας τα τελευταία χρόνια, αφού μπορούμε να τα έχουμε παντού μαζί μας ακόμα και χωρίς ρεύμα. Προκειμένου να διατηρούνται υγιή και να εξακολουθούν να δουλεύουν αποτελεσματικά, θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση τους.

Κάποιες φορές βέβαια, ακόμα και αν η χρήση τους είναι ορθή, υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουν κάποια βλάβη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ας δούμε ποιες μπορεί να είναι αυτές οι βλάβες, καθώς και όλα όσα πρέπει να προσέξετε ώστε να διατηρήσετε το laptop σας σε μία καλή κατάσταση.

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, εκτός από μία μεμονωμένη βλάβη του laptop, να υπάρχουν προβλήματα σε αυτό τα οποία προέρχονται από κάποια άλλη βλάβη. Αυτά είναι τα λεγόμενα αλυσιδωτά προβλήματα και απαιτούν μία λεπτομερή και χρονοβόρα διάγνωση.
Ακόμα και αν το laptop που έχετε είναι υγιές και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα, είναι πιθανό κάποια στιγμή να εμφανίσει πτώση στην απόδοσή του, ακόμα και αν δεν έχει τις ενδείξεις κάποιας δυσλειτουργίας.

Ένα παράδειγμα μίας τέτοιας κατάστασης είναι η σταδιακή εξασθένηση της απόδοσης του μετασχηματιστή του laptop ή του μηχανικού δίσκου. Κάτι τέτοιο μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε ολική βλάβη της συσκευής σας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε με τη συσκευή σας, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό τεχνικό υπολογιστών και να απευθύνεστε σε αυτόν κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποια δυσάρεστη κατάσταση με τη συσκευή σας. Με τον τρόπο αυτό, εκείνος θα έχει το ιστορικό της συσκευής σας και θα μπορεί να συσχετίσει μεταξύ τους κάποιες βλάβες που μπορεί να προκύψουν η μία μετά από την άλλη. Καλό θα είναι να επιλέξετε έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα είναι σε θέση να προλάβει μία ενδεχόμενη βλάβη της συσκευής σας.

Η ανάκτηση δεδομένων είναι επίσης μία ενέργεια η οποία μπορεί να αποφευχθεί μελλοντικά εάν έχει γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος από τον τεχνικό.

Η χρήση την οποία κάνετε στη συσκευή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τυχόν προβλήματα που θα εμφανίσει αυτή μελλοντικά. Επισκεπτόμενοι έναν τεχνικό υπολογιστών, θα πρέπει να τον ενημερώσετε για τις συνήθειες σας σε σχέση με το laptop σας, εάν το χρησιμοποιείτε πάνω σε μαλακές επιφάνειες ή σε χώρους με σκόνη.

Για την οποιαδήποτε βλάβη λοιπόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η χρήση που γίνεται στη συσκευή. Ο εντοπισμός επίσης της αιτίας της κάθε βλάβης είναι ιδιαίτερα σημαντικός προκειμένου αυτή να διορθωθεί και να εξασφαλιστεί ότι δε θα επαναληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να προβαίνετε σε έναν προληπτικό έλεγχο της λειτουργίας του laptop σας, με την εσωτερική θερμοκρασία και την κατάσταση του σκληρού δίσκου να αποτελούν τα βασικά που πρέπει να τσεκάρετε.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε πολλές περιπτώσεις σας συμφέρει οικονομικά η αγορά ενός καινούριου laptop από την επισκευή του ήδη υπάρχοντος. Θα πρέπει να συγκρίνετε το κόστος επισκευής του με την τωρινή αξία του, και αν καταλήξετε ότι το κόστος επισκευής ξεπερνάει το 50- 60% της αξίας του, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσετε ένα καινούριο.