GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σαγγαρίου Αλικαρνασού: Η διασταύρωση με τα περισσότερα τροχαία στην Ξάνθη. – Χ. Δημαρχόπουλος: «Θα το δω προσωπικά»

Σαγγαρίου Αλικαρνασού: Η διασταύρωση με τα περισσότερα τροχαία στην Ξάνθη. – Χ. Δημαρχόπουλος: «Θα το δω προσωπικά»


Σαγγαρίου Αλικαρνασού: Η διασταύρωση με τα περισσότερα τροχαία στην Ξάνθη. – Χ. Δημαρχόπουλος: «Θα το δω προσωπικά»

Την τιμητική της είχε και σήμερα η διασταύρωση Σαγγαρίου και Αλικαρνασσού αφού τα δυστυχήματα που «φιλοξένησε» διαδοχικά ήταν δύο και ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές.

Το ένα έγινε περίπου στις 14.00 όπου «συμμετείχαν» δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα με γυναίκες οδηγούς.

Είχαμε παραβίαση stop από το ένα όχημα. Τελικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης υλικές ζημιές.

Το δεύτερο ατύχημα όμως που έλαβε χώρα στην ίδια διασταύρωση ήταν ακόμη χειρότερο και ενεπλάκησαν τρία οχήματα. Ένα αγροτικό πολλών κυβικών που όπως λένε οι μάρτυρες παραβίασε το stop και το ΙΧΕ αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό που είχε και μικρό παιδί μέσα στην προσπάθεια της να αποφύγει τον κίνδυνο της σφοδρής σύγκρουσης, χτύπησε το αγροτικό στην καρότσα, αυτό, (το αγροτικό) άλλαξε πορεία και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Την ώρα του ρεπορτάζ ήταν παρόντες οι άνδρες της ΔΙΑΣ οι οποίοι ερευνούσαν τα αίτια του τροχαίου.

Μετά και από αυτά τα δυο ατυχήματα δεχτήκαμε αρκετά τηλέφωνα από την γειτονιά που φοβούνται για την ζωή των παιδιών τους γιατί από εκείνη την διασταύρωση περνούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι και η διασταύρωση έχει πολύ καλή ορατότητα, οι δρόμοι είναι φαρδύς η κίνηση των οχημάτων όχι ιδιαίτερα αυξημένη και το stop ευδιάκριτο. Γιατ γίνονται τόσα ατυχήματα;

Τέλος επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχος Ξάνθης μεταφέροντας του τα παράπονα και τους φόβους των κατοίκων της γύρω περιοχής, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα στείλει τους αρμόδιους των Τεχνικών Υπηρεσιών για να μελετήσουν την όλη κατάσταση. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ποιο μεγάλο stop, ίσως κάποιο προειδοποιητικό φανάρι και φυσικά να βαφτούν έντονα οι διαβάσεις των πεζών μήπως οι αφηρημένοι οδηγοί που δεν βλέπουν το stop που υπάρχει, προσέξουν τις γραμμές της διάβασης.

Ελπίζουμε η όποια παρέμβαση του δήμου να αποσοβήσει την συνέχιση των τροχαίων που αν εξαιρέσουμε ένα θανατηφόρο με μοτοσυκλέτα που έλαβε χώρα στο ίδιο σημείο πριν από πέντε χρόνια, όλα τα άλλα που είναι δεκάδες την τελευταία πενταετία σύμφωνα με τους γείτονες, είναι με υλικές ζημίες.