GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταδικάζει τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων με φόλες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ξάνθης, μετά το τελευταίο περαστικό που στοίχησε τη ζωή σε τρία αδέσποτα

«Είναι μια ανηλεή πράξη. Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα…»


«Είναι μια ανηλεή πράξη. Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα…»

-Μέσα στο 2019 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κυνοκομείου. Την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν τα πρώτα μπετά.

Χ. Ογλού Φερτούν:
«Είναι μια ανηλεή πράξη. Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα…»

Καταδικάζει τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων με φόλες και καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Ξάνθης, κ. Χασάν Ογλού Φερτούν, μετά το τελευταίο περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών αδέσποτων σκύλων στην πόλη. Όπως ο ίδιος αναφέρει, πρόκειται για μια ανηλεή και απάνθρωπη πράξη. Ενώ, συμπληρώνει πως, «πράγματι, το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι οξυμένο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους πράξεις. Υπάρχουν συμπολίτες μας που υπεραγαπάνε τα αδέσποτα και άλλοι όχι. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν νοείται να προβαίνουν ορισμένοι σε παράνομες ενέργειες, όπως μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων με φόλες, γιατί ενοχλούνται από την παρουσία τους. Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα. Το κατανοώ ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα, γι’ έχω απευθύνει πολλές φορές κάλεσμα στους πολίτες, όταν διαπιστώνουν κάποιο πρόβλημα, ότι, φερ’ ειπείν, υπάρχουν σε κάποιο σημείο της Ξάνθης επικίνδυνα αδέσποτα, να καλούν την υπηρεσία για να διευθετηθεί το θέμα. Εξάλλου, έχω δώσει στη δημοσιότητα ακόμη και το προσωπικό μου νούμερο για να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τους πολίτες στο ζήτημα…»

Μάλιστα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, μετά το τελευταίο περιστατικό, έχει δώσει εντολή στους εργαζόμενους της υπηρεσίας να ερευνήσουν καλά όλα τα σημεία της πόλης για τυχόν άλλες φόλες, καθώς και να μαζέψουν πληροφορίες από πιθανούς μάρτυρες, για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες για την απαράδεκτη πράξη τους. Να σημειωθεί ότι, φόλες εντοπίστηκαν σε τρία σημεία της πόλης.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος ενημερώνει πως ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του νέου κυνοκομείου Ξάνθης, αφού ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα, για να προχωρήσει το έργο. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι ανασκαφικές εργασίες, ώστε σε επόμενο στάδιο, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να πέσουν τα πρώτα μπετά. Ενώ, όπως καταλήγει ο ίδιος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που υπάρχουν, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.