GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Mόνο 80 εκ €υρό εισέπραξε το δημόσιο απο την Λίστα Λαγκαρντ

    Μέχρι σήμερα, στο ελληνικό δημόσιο έχουν αποφέρει 80 εκατ. Ευρώ οι έρευνες στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.    ...

   Μέχρι σήμερα, στο ελληνικό δημόσιο έχουν αποφέρει 80 εκατ. Ευρώ οι έρευνες στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

   Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ελέγχουν, με τη συνδρομή στελεχών του ΣΔΟΕ, τα 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία Ελλήνων καταθετών στην HSBC στην Ελβετία, έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες. 

      Ήδη, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων για 170 πρόσωπα, ενώ είναι στο τελικό στάδιο η φορολογική έρευνα για άλλες 350 περιπτώσεις.

      Από τα 80 εκατ. τα 13.788.184 περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν οι οφειλέτες που πέρασαν από έλεγχο, βάσει του νόμου Βαλαβάνη. Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

    Τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχε διαγράψει ο τότε υπουργός όταν παρέδωσε τα στοιχεία στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη, ήταν από τα πρώτα που ελέγχθηκαν στις διαδικασίες ελέγχου της λίστας.

   Τη διαγραφή των τριών αρχείων έχει παραδεχθεί ο πρώην υπουργός, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ένοχος για πλημμεληματικού βαθμού νόθευση εγγράφου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.