GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βρέθηκαν οι παράνομες συνδέσεις – Απέδωσε καρπούς ο έλεγχος της ΔΕΥΑΞ στο δίκτυο ομβρίων

-Ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν και άλλες παράνομες συνδέσεις εάν υπάρχουν  -Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια στους ...

-Ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν και άλλες παράνομες συνδέσεις εάν υπάρχουν 
-Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια στους ιδιοκτήτες ώστε να αποκαταστήσουν την παρανομία 

Καρπούς απέδωσε η πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΞ για τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων αποχέτευσης σε δίκτυα όμβριων μέσα στην πόλη της Ξάνθης, μιας και ήδη εντοπίστηκαν οι πρώτες παρανομίες! 

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες για την διασφάλιση της καλής λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων καθώς και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων να προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπιστούν οι παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων σε δίκτυα ομβρίων καθώς και οι συνδέσεις ομβρίων σε δίκτυα ακαθάρτων. 

Βρέθηκαν οι πρώτοι! 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, κ. Μαρίνο Σδρέβανο, ήδη ο έλεγχος απέδωσε καρπούς μιας και εντοπίστηκαν μέσα σε 3-4 διαφορετικά σημεία περίπου 7 τέτοιες παράνομες συνδέσεις και ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. “Έχει γίνει ήδη εντοπισμός τέτοιων συνδέσεων και έχουμε στείλει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, δίνοντάς τους μια ολιγοήμερη προθεσμία ώστε να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να μας ενημερώσουν στην συνέχεια για τις ενέργειες τους” εξηγεί ο κ. Σδρέβανος, τονίζοντας πως οι έλεγχοι συνεχίζονται ώστε να εντοπιστούν και άλλες συνδέσεις. 

Το πρόβλημα, ως γνωστόν, παραμένει άλυτο επί σειρά ετών στην Ξάνθη ενώ σε αυτό αποδίδεται και η δυσοσμία η οποία καταγράφεται συχνά πυκνά στα φρεάτια της πόλης.   Υπενθυμίζεται  ότι, η  παράνομη  σύνδεση  σε  δίκτυα  της  Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης  διώκεται  ποινικά  σύμφωνα  με  το  άρθρο  27  και  28  του  Ν. 1069/80 ενώ προβλέπεται και επιβολή προστίμων, και δη τσουχτερών σε όσους παρανομούν. 

“Εάν δεν συμμορφωθούν οι συνδημότες μας τότε θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο προχωρώντας σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται” προσθέτει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, αν και ο ίδιος παρουσιάζεται αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμμόρφωση οι πολίτες θα υπεύθυνοι θα επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία.