GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε ελέγχους η ΔΕΥΑΞ για τις παράνομες συνδέσεις – Παραμένει η μπόχα στην Ξάνθη

-Παραμένει άλυτο το πρόβλημα χρόνων που ταλανίζει την πόλη και δη το κέντρο αυτής με τα όμβρια  -Η ΔΕΥΑΞ ζητά απ’ όσους παρανομούν να πρ...

-Παραμένει άλυτο το πρόβλημα χρόνων που ταλανίζει την πόλη και δη το κέντρο αυτής με τα όμβρια 
-Η ΔΕΥΑΞ ζητά απ’ όσους παρανομούν να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις ενώ διενεργεί ελέγχους 

Ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων σε δίκτυα όμβριων, καθώς και συνδέσεων όμβριων σε δίκτυα ακαθάρτων ξεκίνησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα γνωστό πρόβλημα, που παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, και έχει ως συνέπεια από τις σχάρες ομβρίων μέσα στην πόλη της Ξάνθης να αναδύονται συχνά-πυκνά ιδιαίτερα έντονες και δυσάρεστες οσμές. 

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες και μετά από παράπονα των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών επί της οδού Μιχαήλ Καραολή έγινε επιχείρηση καθαρισμού από το συνεργείο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΞ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη πρόσφατα και στην Κεντρική Πλατεία στον Πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου.  Στο πρόσφατο παρελθόν η ΔΕΥΑΞ προχώρησε σε παρόμοιες ενέργειες και στην περιοχή του Παζαριού, όπου και εκεί το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο, ωστόσο μέχρι και σήμερα η κακοσμία δεν έχει αντιμετωπιστεί.   

«Η  Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης  για  τη  διασφάλιση  της  καλής  λειτουργίας  των  δικτύων  αποχέτευσης  ακαθάρτων  και  ομβρίων  και  της  μονάδος  επεξεργασίας  λυμάτων  της, αλλά  και  την  απαλλαγή  της  πόλης  από  τη  δυσοσμία, η  οποία  οφείλεται  σε  παράνομες  συνδέσεις, ενημερώνει  τους  δημότες  ότι, έχει  αρχίσει  έλεγχο  για  εντοπισμό  παράνομων  συνδέσεων  αποχέτευσης  ακαθάρτων  σε  δίκτυα  ομβρίων, καθώς  και  συνδέσεων  ομβρίων  σε  δίκτυα  ακαθάρτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΞ η οποία υπενθυμίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και διώκονται ποινικά. 

«Παρακαλούνται, όσοι  από  τους  δημότες  έχουν  παράνομες  συνδέσεις  της  μίας  ή  της  άλλης  περίπτωσης  να  τις  αποκαταστήσουν  το  ταχύτερο  δυνατό. Υπενθυμίζεται  ότι, η  παράνομη  σύνδεση  σε  δίκτυα  της  Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης  διώκεται  ποινικά  σύμφωνα  με  το  άρθρο  27  και  28  του  Ν. 1069/80» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ σίγουρα η πρωτοβουλία για την έναρξη ελέγχων βρίσκεται σε ιδιαίτερα θετικό πλαίσιο, μιας και ουσιαστικά για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και δημιουργεί μια δυσάρεστη εικόνα για την πόλη, απαιτείται απλώς και μόνο ο εντοπισμός των παράνομων αυτών συνδέσεων.