GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καύσιμα με το σταγονόμετρο σε Δήμους της Θράκης - «Περικοπές» στην αποκομιδή των σκουπιδιών

-Εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Σαμθράκης και ζητά την βοήθεια και κατανόηση των πολιτών  -Χωρίς προβλήματα η αποκομιδή των σκουπιδιών στην ...

-Εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Σαμθράκης και ζητά την βοήθεια και κατανόηση των πολιτών 
-Χωρίς προβλήματα η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Ξάνθη σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο 

Δυσκολίες στην μετακίνηση των οχημάτων σε Δήμους της Θράκης καταγράφονται ήδη από το πρωί της Δευτέρας, με το πρόβλημα σύμφωνα με τους ΟΤΑ να αποδίδεται στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων. 

Μάλιστα, αρκετοί ΟΤΑ της περιοχής αποφάσισαν να περιορίσουν δραματικά την κίνηση των οχημάτων τους, μόνο για τις πολύ απαραίτητες εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τόσο του Δήμου Σαμοθράκης όσο και της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όπου αποφασίστηκε περιορισμός των δρομολογίων για την αποκομιδή των σκουπιδιών.  

Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Δήμος Σαμοθράκης, “εξαιτίας  των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων,  θα υπάρξουν προβλήματα σε κάθε είδους προμήθεια και δυσκολία κίνησης παντός τύπου οχημάτων του Δήμου”. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή παρακαλεί τους πολίτες να “κρατούν τις σακούλες απορριμμάτων στις οικίες τους κατά το δυνατόν περισσότερο”. 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως “εκδίδουμε νέο πρόγραμμα περιορισμένων δρομολογίων συγκοινωνίας το οποίο ανταποκρίνεται σε στοιχειώδεις ανάγκες μετακίνησης.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων και ζητούμε συγγνώμη από τους κατοίκους για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους όπως επίσης την συνεργασία τους μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης”. 

Προβλήματα στην Αλεξανδρούπολη 
Οικονομία στο πετρέλαιο κάνει ωστόσο και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, καθώς όπως έγινε γνωστό από την Αντιδημαρχεία Φερών, αποφασίστηκε ο περιορισμός της κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων στις απολύτως απαραίτητες. 

“Μέχρι το τέλος της Εβδομάδος , αλλάζει το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων για την συλλογή των απορριμμάτων . Μειώνονται δηλαδή τα δρομολόγια εντός των Φερών, αλλά και των οικισμών . Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση των σκουπιδιών στους κάδους θα πρέπει να γίνεται με φειδώ και με όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται, για να μην ξεχειλίζουν οι κάδοι και διασπείρονται τα απορρίμματα στους δρόμους . Επίσης σταματούν τις εργασίες, όλα τα μηχανήματα έργων μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης” αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γκότσης. 

Σε αντίστοιχες ενέργειες προχώρησαν και άλλοι Δήμοι της περιοχής, ενώ στην περίπτωση του Δήμου Ξάνθης όπως αναφέρει ο κ. Χασάν Ογλού Φερντούν, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, η αποκομιδή συνεχίζεται με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό. 
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)