GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένο αγρότη στην Κομοτηνή – Εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του Λίσσου!

-Σώθηκε χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ που μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να τον απεγκλωβίσει  Στιγμές τρόμου έζησε πριν από μερικ...

-Σώθηκε χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ που μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να τον απεγκλωβίσει 

Στιγμές τρόμου έζησε πριν από μερικές ημέρες ένας ηλικιωμένος αγρότης στην Κομοτηνή, όταν το τρακτέρ του κόλλησε στα ορμητικά νερά του Ποταμού Λίσσου, στην ιρλανδική διάβαση του Ιμέρου.

Ο αγρότης, επιχείρησε να διασχίσει τον επαρχιακό δρόμο με τον γεωργικό του ελκυστήρα για να προσεγγίσει το χωράφι του, ωστόσο στο ύψος της διάβασης παρασύρθηκε και κόλλησε. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και έσπευσε στο σημείο και με τη συνδρομή της 4η ΕΜΑΚ στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του ηλικιωμένου.

Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχείρησαν με τη χρήση βάρκας να προσεγγίσουν το τρακτέρ ώστε να βγάλουν έξω τον αγρότη, χωρίς επιτυχία αρχικά μιας και η πόρτα του αγροτικού οχήματος είχε σφηνώσει. Στη συνέχεια ωστόσο κατάφεραν να την ανοίξουν και να βγάλουν έξω τον ηλικιωμένο τον οποίο και μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αν και δεν έφερε σημάδια τραυματισμού. 

Το σοκ ωστόσο για τον ίδιο ήταν μεγάλο, ενώ μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση των Αρχών μιας και στο εν λόγω σημείο κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ακόμη και θανατηφόρα ατυχήματα. 

Πρόκειται για διάβαση στην οποία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω και υπερχείλισης των υδάτων και εναλλακτικά προτείνεται η χρήση άλλης διόδου. Ωστόσο αρκετοί είναι οι αγρότες που επιλέγουν, με προφανείς κινδύνους, να τη διασχίσουν τονίζοντας πως έτσι προσεγγίζουν γρηγορότερα τα αγροκτήματά τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να διασχίσουν πολύ μεγαλύτερη απόσταση.  

Κάτοικος βιντεοσκόπησε την επιχείρηση διάσωσης του ηλικιωμένου αγρότη, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι χρόνιο και πρέπει να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση.

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική
Την Τετάρτη 22 Απριλίου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για διάσωση 85χρονου αγρότη σε «ιρλανδική διάβαση», στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο Νομό Ροδόπης. Ο αγρότης επιχείρησε να διασχίσει τον ποταμό Λίσσο σε περίοδο που η στάθμη των νερών είναι υψηλή και η ορμή του νερού μεγάλη, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στο μέσο του ποταμού και να ζητήσει βοήθεια.

Οι δυνάμεις του ΠΣ επιχείρησαν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας σε δύσκολες συνθήκες, επιτυγχάνοντας την διάσωση του αγρότη, η 4η ΕΜΑΚ συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής με το πλωτό «Ποσειδώνας 1. Συνολικά επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ένα πλωτό και 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι. 

Το έργο της διάσωσης συντόνισαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Κομοτηνής Πυραγός Στράντζαλης Αθανάσιος και ο Υποδιοικητής της 4ηςΕΜΑΚ Επιπυραγός Αραμπατζίδης Αθανάσιος.