GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λίφτινγκ σε δάση και πάρκα της Ξάνθης – Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια και έκοψαν χόρτα! (+VIDEO)

-Πολλαπλά τα... μέτωπα των εθελοντών που συμμετείχαν στο Let's do it Greece και φέτος  Σκούπες, γάντια, τσάπες και πολύ όρεξη και...

-Πολλαπλά τα... μέτωπα των εθελοντών που συμμετείχαν στο Let's do it Greece και φέτος 

Σκούπες, γάντια, τσάπες και πολύ όρεξη και προσφορά πήραν μαζί τους το πρωί της Κυριακές δεκάδες κάτοικοι της Ξάνθης που βγήκαν σε πάρκα και σε δάση, μαζεύοντας σκουπίδια και κόβοντας χόρτα. 

Πρόκειται για την καμπάνια Let's do it Greece, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν ενεργά κάτοικοι και φορείς της περιοχής και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον αλλά, φυσικά, και τον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων. 

Στην Ξάνθη, φέτος η κινητοποίηση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά καθώς τα “μέτωπα” των εθελοντών ήταν πολλαπλά, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Κατασκηνωτών να δίνει ραντεβού στο Περιαστικό Άλσος, τους Προσκόπους να ξεχύνονται στο Μονοπάτι της Ζωής και στο Πάρκο στο Πηγαδάκι των Αβδήρων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού να προχωρά στον καλλωπισμό του Άλσους στου Εύμοιρο. Πέραν των παραπάνω υπήρχαν και αντίστοιχες δράσεις κατά μήκος του Νομού, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Κυριακής ήταν ιδανικές. 

Οι εθελοντές αρχικά απομάκρυναν όσα πεταμένα σκουπίδια εντόπισαν ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή συνεργείων των Δήμων προχώρησαν στον εξωραϊσμό των χώρων, κόβοντας χόρτα και απομακρύνοντας ξερά κλαδιά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. 

Στα δύο δάση της πόλης, ήτοι στο Περιαστικό αλλά και στο Άλσος του Ευμοίρου η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη ενώ στη δεύτερη περίπτωση συμμετείχε και ο τοπικός σύλλογος ενώ παράλληλα με τον καθαρισμό διοργανώθηκαν και ψυχαγωγικά δρώμενα. 

“Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πιστό πάντα στις αρχές του, μία από αυτές είναι η "Ζωή στη Φύση - Οικολογική Συνείδηση" με δράσεις που καλλιεργούν στα παιδιά και στους νέους να αγαπούν και να σέβονται τη φύση και το περιβάλλον, συμμετέχει και φέτος στην πανελλήνια εκστρατεία του "Let's do it Greece"” αναφέρεται σχετικώς σε κείμενο που εξέδωσε το ΣΕΟ για τη δράση στο Άλσος του Ευμοίρου. 

Από την πλευρά τους οι Κατασκηνωτές, που και φέτος “έβαλαν το χεράκι τους” για τον καθαρισμό του Περιαστικού Άλσους, τονίζοντας την ανάγκη να υλοποιούν και άλλοι φορείς αντίστοιχες δράσεις στην περιοχή, ενώ διασκεδαστική - πέραν από εποικοδομητική - ήταν και εξόρμηση των προσκόπων.