GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Υφ. Εθνικής Άμυνας - Έκανε βολές με Leopard 2 στο Πετροχώρι (+ΦΩΤΟ)

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας επισκεπτόμενος την έδρα του Δ' Σώματος Στρατού.  Ο Υφυπουργός, επισ...

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας επισκεπτόμενος την έδρα του Δ' Σώματος Στρατού. 

Ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το στρατηγείο της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ), μονάδα στην οποία είχε και ο ίδιος διατελέσει διοικητής το 2004-2005.

Παράλληλα, συμμετείχε και ο ίδιος σε εκπαιδευτική άσκηση στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι, ως μέλος του πληρώματος ενός άρματος μάχης Leopard 2 HEL, στη θέση του πυροβολητή, πραγματοποιώντας βολές επί σταθερού και κινούμενου στόχου.

Δηλώσεις στα ΜΜΕ
«Mε την ευκαιρία της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκα και τις μονάδες του Έβρου και σήμερα είμαστε εδώ στο Δ΄Σώμα και στην Ταξιαρχία και στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης για να δείξουμε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις  διασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας, παρέχουν ασφάλεια ώστε ο ελληνικός λαός, ο υπόλοιπος ελληνικός λαός,  να ασχολείται με τα καθημερινά του καθήκοντα και τον καθημερινό αγώνα για την ανάπτυξη και την επιβίωση. 

Και παράλληλα, προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση εδραιώνει τις συνθήκες φιλίας με τις γειτονικές χώρες . Προωθούμε συνεργασίες, έχουμε κάθε διάθεση για καλές σχέσεις με τους γείτονες, πλην όμως, είμαστε υποχρεωμένοι –και αυτό θα κάνουμε- να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφάλεια στον ελληνικό λαό, να διασφαλίζουμε την εδαφική ακεραιότητα του τόπου μας» ανέφερε ο κ. Τόσκας, που δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την παρουσία του στην πόλη, εξηγώντας πως "ήμουν διοικητής το 2004-2005 σε αυτήν την Ταξιαρχία  και είναι ωραίες αναμνήσεις, συγκινητικές στιγμές, να γυρίζεις πάλι στα παλιά και στις ενθυμίσεις τις παλιές. Θα κάνω  βολή με ένα άρμα Leopard 2 HΕL για να δω και την καινούρια τεχνολογία, να θυμηθώ και κάποια παλιά  και να νιώσω και λίγο μικρότερος. Είναι τα ανθρώπινα, τα οποία δεν πρέπει να τα διώχνουμε από πάνω μας».