GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινδυνεύουν να πνιγούν 3.000 πρόβατα στην Ξάνθη – Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε Αστυνομικό στα σύνορα

-Πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τον Νομό από την Παρασκευή -Υποχώρησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ωστόσο τα πρ...


-Πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τον Νομό από την Παρασκευή
-Υποχώρησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν 

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Ξάνθη ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ορεινοί οικισμοί του Δήμου Μύκης έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω πτώσεις δέντρων σε κολώνες της ΔΕΗ, ενώ αρκετά χωριά αποκλείστηκαν από το χιόνι. Μέχρι και το πρωί της Κυριακής δεν κατέστη εφικτό να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν χωρίς ρεύμα, ενώ τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας επιδεινώθηκαν την Κυριακή με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ούτε τα κινητά τηλέφωνα στην περιοχή. 

Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε Αστυνομικό 
Ένα ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ επιστρατεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου για τον απεγκλωβισμό του Αστυνομικού που είχε εγκλωβιστεί στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου από την Παρασκευή. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι το όχημα της ΕΜΑΚ να φτάσει στα σύνορα με τη Βουλγαρία, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ώστε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ να γίνει η αλλαγή βάρδιας του Αστυνομικού. Ωστόσο η εικόνα παρέμεινε ίδια και το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα και πάλι να μην μπορεί να γίνει απρόσκοπτα η αλλαγή της βάρδιας του προσωπικού που υπηρετεί στα σύνορα. 

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης και στο Δημάριο, ενώ το Σάββατο στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού συνολικά 8 ατόμων που είχαν παγιδευτεί στο χιόνι στην περιοχή Τσαλαπετεινός και ευρύτερα στην ορεινή Ξάνθη.  

Στο σύνολό τους άλλωστε οι ορεινοί οικισμοί του Νομού κυριολεκτικά σκεπάστηκαν από το χιόνι, με αποτέλεσμα να προκληθούν και αντίστοιχα προβλήματα. Στα λευκά ντύθηκε και το Δασικό Χωριό αλλά και ο Λειβαδίτης που επίσης αποκλείστηκαν από το χιόνι. 

Κατά μήκος του οδικού δικτύου της ορεινής Ξάνθης σημειώθηκαν και κατολισθήσεις πέραν του χιονιού. 

Σε κίνδυνο ζώα στον Τόπειρο
Την ίδια στιγμή η εικόνα στον Δήμο Τοπείρου παραμένει δραματική. Το πρωί της Κυριακής εκσπαπτικό μηχάνημα προχώρησε στη διάνοιξη τμήματος δρόμου στην παραλιακή ζώνη ώστε να εκτονωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ συνεχίστηκε και ο καθαρισμός των φραγμένων στραγγιστικών καναλιών. 

Δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περί τα 3.000 πρόβατα η ζωή των οποίων μάλιστα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς η βροχόπτωση συνεχίζεται. 

Χωρίς ρεύμα και η Ξάνθη
Εντός της πόλης της Ξάνθης παρατηρήθηκαν πτώσεις δέντρων, με πιο σημαντική αυτή στην περιοχή του Λευκού Πύργου ενώ σημειώθηκαν και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκλωβίστηκαν 8 άτομα στην ορεινή Ξάνθη από τα χιόνια – Στιγμές τρόμου μέσα στο κρύο!
Χωρίς ρεύμα επί ώρες στην Ξάνθη – Έπεσε δέντρο πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στην πόλη!
Θυελλώδεις άνεμοι στην Εγνατιά Οδό – Απαγορευτικό σε Ξάνθη και Κομοτηνή!
Βούλιαξε η Ξάνθη! Πλημμύρισαν σπίτια και χωράφια στον κάμπο – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι (+VIDEO)
Έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ στην ορεινή Ξάνθη από την κακοκαιρία – Αποκλείστηκαν χωριά από το χιόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια