GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο έλεος κακοποιών – Στην Εισαγγελία 36 πολίτες για τους κλέφτες που κρύβονται στο Δροσερό!

-Ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους που πέφτει έρμαιο στα χέρια των επιτήδειων  -Υπέβαλλαν εγγράφως καταγγελί...

-Ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους που πέφτει έρμαιο στα χέρια των επιτήδειων 
-Υπέβαλλαν εγγράφως καταγγελία στην Εισαγγελία Ξάνθης πολίτες που έχουν πέσει θύματα 

Από οργή ξεχειλίζουν δεκάδες πολίτες στην Ξάνθη οι οποίοι έχουν πέσει επανειλημμένως θύματα μιας ομάδας 30 περίπου κακοποιών στοιχείων που εφορμούν στην πόλη με αφετηρία τον οικισμό του Δροσερού, στον οποίο έχουν βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια. 

Πρόκειται για μια ομάδα διαρρηκτών και εγκληματιών που κλέβουν σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις και οτιδήποτε βρίσκουν μπροστά τους και το οποίο μπορεί να μεταπουληθεί, ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για τη διαβίωσή του. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη είναι γνωστό και προβληματίζει ολοένα και περισσότερους πολίτες μιας και η δράση της εν λόγω ομάδας, που πρόκειται για άτομα τα οποία δεν κατάγονται από την περιοχή αλλά έχουν βρει καταφύγιο στο Δροσερό κλέβοντας ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού, επεκτείνεται διαρκώς. 

Θα πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους! 
Οι διαστάσεις που λαμβάνει ωστόσο στο κοινωνικό σύνολο η δράση της εν λόγω ομάδας είναι ανησυχητικές, μιας και οι πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασίας τους, διαμηνύουν πως έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο και είναι έτοιμοι να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους! 

“Όλα σχεδόν τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το Δροσερό έχουν υποστεί ληστείες και καταστροφές. Οι άνθρωποι στα Κιμμέρια εάν πάτε και ρωτήσετε θα δείτε ότι κοιμούνται με τις καραμπίνες, τους έχουν καταληστέψει και φοβούνται. Εγώ, που έχω κτήμα πίσω από τη ΣΕΚΕ, με έχουν ληστέψει 38 φορές το ίδιο και τους γείτονές μου” αναφέρει ο κ. Κώστας Κάλφας, ένας από τους πολίτες που υπογράφουν την καταγγελία στην Εισαγγελία. 



“Εάν πάτε να δείτε τι καταστροφές έχουν γίνει σε όλα αυτά τα σπίτια θα πάθετε πλάκα. Δεν έχουν αφήσει ούτε τα καλώδια που περνάνε πάνω από τις λάμπες. Με έχουν πάρει τηλέφωνο πάνω από 150 άτομα, τώρα που έμαθαν ότι κινούμε το θέμα. Το πρόβλημα είναι αυτά τα 25, 30 άτομα, τα κακοποιά στοιχεία που βρήκαν άσυλο στην ντεκεκεδούπολη της Ξάνθης. Είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να βρίσκουμε τους κλέφτες και το που πουλάνε τα κλοπιμαία και να μην τα βρίσκει η Αστυνομία. Όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο πάνε στο Δροσερό και κάνουν μια έφοδο και μετά από δύο μέρες το πρόβλημα συνεχίζεται” προσθέτει ο κ. Κάλφας, εξηγώντας πως οι δράστες είναι επαγγελματίες στο είδος τους, δρουν έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ παρουσιάζονται και αδίστακτοι ασκώντας βία τόσο στους πολίτες – θύματά τους, όσο και σε ζώα που διατηρούν για προστασία. 

“Είναι έτοιμοι για όλα. Έχουν ειδικά εργαλεία, ότι υπάρχει σε σίδερο και αλουμίνιο το κλέβουν ή το καταστρέφουν. Ένας κύριος ετοίμαζε ένα σπίτι για να μείνει ο γιος του και από τα 12 παράθυρα που είχε βάλει δεν έμεινε ούτε ένα, ούτε οι 4 εσωτερικές πόρτες ενώ στην κουζίνα δεν έμεινε ούτε η βρύση” υπογραμμίζει ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Έκλεψαν... κότες και αρνιά 
Ανάμεσα στη λεία των κακοποιών στοιχείων ακόμη και ζώα, όπως αρνιά και κότες που έκλεψαν από δύο αγροκτήματα στην περιοχή. “Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα. Ήρθαν στο δικό μου το σπίτι και με ένα ρόπαλο πάνω στο οποίο είχαν καρφιά χτύπησαν τα σκυλιά μου. Δηλαδή αν τα βλέπατε θα λέγατε καλύτερα να τα είχαν σκοτώσει. Δεν υπολογίζουν τίποτα, μπαίνουν, καταστρέφουν, κλέβουν και φεύγουν” αναφέρει φανερά αναστατωμένος ο κ. Κάλφας, για να προσθέσει πως γνωστό Σούπερ Μάρκετ που βρίσκεται κοντά στον οικισμό δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις, με τους δράστες να επιτίθενται ακόμη και στους καταναλωτές αφού έχουν ολοκληρώσει τα ψώνια τους ώστε να τους τα αποσπάσουν.  

“Είμαστε εκτός εαυτού πλέον, είμαστε αγανακτισμένοι. Το ύψους των κλοπιμαίων μέχρι στιγμής ξεπερνά τις 250.000 ευρώ από τους ανθρώπους που έχουμε μαζευτεί και πήγαμε στη Δικαιοσύνη. Εμείς θα δώσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην Εισαγγελία αλλά και την Αστυνομία να δούμε τι θα κάνουν και μετά θα μαζευτούμε σε ένα χώρο όλοι μαζί και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας” καταλήγει ο κ. Κάλφας. 

Το κείμενο της καταγγελίας στην Εισαγγελία 
Είμαστε ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής που γειτονεύει του οικισμού του Δροσερού Ξάνθης, καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. 

Ο λόγος για τον οποίο προβαίνουμε στην καταγγελία αυτή είναι διότι καθημερινώς δεχόμαστε κλοπές και γινόμαστε μάρτυρες αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που, είτε διαμένουν στον οικισμό αυτό, είτε έχουν ως ορμητήριο αυτόν. 

Οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε αγροτεμάχια την περιοχή, όπου καλλιεργούμε οπωροκηπευτικά, καθώς και αγροικίες – φάρμες στις οποίες, είτε διαμένουμε μόνιμα είτε κάνουμε χρήση ως εξοχική κατοικία. 

Άλλοι δε, διατηρούμε την επαγγελματική μας έδρα όπου εργαζόμαστε και απασχολούμε εργατο-υπαλληλικό προσωπικό. 

Όλοι εμείς έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αποτελέσαμε και συνεχίζουμε να αποτελούμε θύματα αξιόποινων πράξεων που καθημερινά τελούνται μπροστά στα μάτια μας, σε βάρος της ιδιοκτησίας μας, της περιουσίας και της σωματικής μας ακεραιότητάς. Άλλες δε φορές γινόμαστε μάρτυρες ακόμα και διακίνησης ναρκωτικών. 

Τις αξιόποινες αυτές πράξεις πλειστάκις και μεμονωμένα ο καθένας από εμάς, έχουμε καταγγείλει στην αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, πλην όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, διότι ουδόλως μέχρι σήμερα έχει παύσει (ευχής έργο θα ήταν αυτό), αλλά αντιθέτως ούτε καν έχει μειωθεί η συχνότητα των σε βάρος μας επανειλημμένων κλοπών, ληστειών και φθορών της ιδιοκτησίας μας. 

Ειλικρινά νιώθουμε ανήμποροι να προστατεύσουμε την περιουσία μας και αδυνατούμε να υποστηρίξουμε τα αυτονόητα αγαθά που άλλοι καθημερινά απολαμβάνουν, δηλαδή την προστασία της ιδιοκτησίας μας και της σωματικής μας ακεραιότητας. 

Τα πρόσωπα τα οποία εισβάλλουν και λεηλατούν καθημερινά τις περιουσίες μας, δρουν εκκινούν γνωρίζοντας ότι θα επιτύχουν τον σκοπό τους δίχως να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Κοινή διαπίστωση μας είναι ότι τα πρόσωπα αυτά απολαύουν μια άτυπης ανησυχητικής, επικίνδυνης και ύποπτης ασυλίας. 

Επειδή νιώθουμε ανήμποροι απέναντι στην ασυδοσία των προσώπων αυτών και καθιστάμεθα για το λόγο αυτό πολίτες δεύτερης κατηγορία. 

Επειδή επιθυμούμε εμπράκτως να δοθεί τέρμα στην πολιτική ανοχής που επιδεικνύεται σε βάρος των περιουσιών και της ζωής μας.

Επειδή η συνέχιση της ασύδοτης αυτής συμπεριφοράς σε βάρος μας δυναμιτίζει την κοινωνική ειρήνη μεταξύ των πολιτών της πόλης αυτής στο όνομα συγκεκριμένων προσώπων που δρουν ανεξέλεγκτα παρόλο που η δράση τους δύναται να ανασταλεί με μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί και να δεν λήφθηκαν.

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλουμε την αξιόποινη συμπεριφορά των προσώπων που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν φθορές σε βάρος της περιουσίας μας, έχουν προβεί σε κλοπές, ακόμα δε και υπό την απειλή βίας απέναντί μας και ζητάμε τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων και την απόδοση ευθυνών σε όσους αρμόδιους, ενώ γνωρίζουν τα από εμάς καταγγελλόμενα, είτε αδρανούν, είτε σκοπίμως αδιαφορούν, είτε ομολογουμένως αδυνατούν λόγω ανεπάρκειας τους να λάβουν μέτρα προς αποτροπή των φαινομένων που καταγγέλλουμε και να βάλλουν τέλος στη βάναυση ψυχική και υλική εξουθένωση μας, αποκαθιστώντας την τάξη, την περιοχή όπου διαβιούμε και δραστηριοποιούμαστε.  

Σε περίπτωση που η παρούσα ενεργοποίησή μας δεν βρει τη δέουσα ανταπόκριση και δεν ευαισθητοποιήσει τις αρχές θα συνιστά αφενός ομολογία ανικανότητας της ελληνικής πολιτείας να μας προστατεύσει και αφετέρου ένδειξη ώστε να καταλάβουμε ότι η προστασία της ζωής και της περιουσίας μας επαφίεται στον καθένα από εμάς με όποιο τρόπο μπορεί να κρίνει ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια