GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αθώος ο φύλακας της Diana! Δέχθηκε επίθεση από διαρρήκτες – Νεκρός ο ένας εκ των δραστών

-Βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της βαριάς μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης -Του επιτέθηκαν 4 άτομα που πήγαν να ληστέψ...

-Βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της βαριάς μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης
-Του επιτέθηκαν 4 άτομα που πήγαν να ληστέψουν το εργοστάσιο και ο ίδιος αντέδρασε για να σωθεί 

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο Χ.Γ. φύλακας το 2012 στο εργοστάσιο της Diana στην Ξάνθη που εν ώρα εργασίας δέχθηκε επίθεση από 4 διαρρήκτες που επιχείρησαν να ληστέψουν το εργοστάσιο. 

Ο νεαρός σεκούριτι αντέδρασε και στην προσπάθεια του να σωθεί τραυμάτισε τον έναν εκ των δραστών, ο οποίος στη συνέχεια επιχειρώντας να πηδήξει τον φράχτη και να διαφύγει, έπεσε και χτύπησε σοβαρά, ενώ λίγες ημέρες μετά κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Ο φύλακας βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της βαριάς μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης για τον θάνατο του δράστη, ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία η σε βάρος του κατηγορία κατέπεσε με το Δικαστήριο να τον αθωώνει.   

Το χρονικό της επίθεσης 
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 2ης Δεκεμβρίου του 2012, όταν ο 22χρονος τότε Χ.Γ. υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι δέχθηκε επίθεση από 4 μεγαλόσωμους και μελαμψούς άνδρες που επιχείρησαν μάλιστα να τον λιντσάρουν με στόχο να κλέψουν το εργοστάσιο της Diana. Αντιδρώντας ακαριαία, ο νεαρός για να σωθεί μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο του το οποίο και έθεσε σε λειτουργία και άρχισε να κινείται ενώ ένας εκ των δραστών πετάχτηκε μπροστά στο αυτοκίνητο για να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα ωστόσο να τραυματιστεί ελαφρά στο δεξί του πόδι. 

Ο σεκουριτάς βρέθηκε σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούσε να διαφύγει και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σημείο που έλαβε χώρα η επίθεση και είδε τους τρεις από τους τέσσερις δράστες να διαφεύγουν πηδώντας την περίφραξη. Ο τέταρτος, που είχε πεταχτεί από το αυτοκίνητο, βρισκόταν ανάσκελα στο έδαφος, δίπλα στην περίφραξη, με το δεξί του πόδι μπλεγμένο στα δέντρα. 

Ο δράστης, όπως ομολόγησε στη συνέχεια και προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση, προσπάθησε να διαφύγει και αυτός πηδώντας από την περίφραξη, αλλά γλίστρησε κι έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των τραυμάτων υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα, στις 9-12-2012, στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο υπάλληλος
Αρχικά, ο υπάλληλος κατηγορήθηκε για θανατηφόρα σωματική βλάβη, αλλά η κατηγορία μετατράπηκε, κατόπιν και της ιατροδικαστικής έκθεσης και πραγματογνωμοσύνης, σε βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Έγινε δεκτός ο ισχυρισμός
του κατηγορούμενου
Την υπεράσπισή του ανέλαβε η Δικηγόρος κα Μαρίνα Παυλίδου, η οποία έθεσε βασίμως και εμπεριστατωμένα τον ισχυρισμό περί άμυνας του αρ. 22 ΠΚ, καθώς όπως ανέφερε ο νεαρός βρισκόταν σε πλήρη θέση άμυνας, καθώς δεχόταν παρούσα και άδικη επίθεση από 4 άκρως επικίνδυνα και σεσημασμένα άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου ενώ το Δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό της συνηγόρου υπερασπίσεως και αθώωσε ομόφωνα και παμψηφεί τον νεαρό. 

Η υπόθεση έρχεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που εγκυμονούν άτομα τα οποία δρουν σε συμμορίες και βάζουν ως στόχο κυρίως εγκαταλελειμμένα εργοστάσια τα οποία επιχειρούν να “ξεγυμνώσουν” πλήρως από καλώδια, μετασχηματιστές, σίδερα και αντικείμενα αξίας τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούν. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου οι δράστες παρουσιάζονται αδίστακτοι και επιτίθενται στους φύλακες των εργοστασίων, τους οποίους δεν δειλιάζουν να χτυπήσουν, να βασανίσουν ή και να σκοτώσουν, όπως άλλωστε συνέβη πριν από λίγο καιρό στην Κομοτηνή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια