GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέκρωσαν την Ξάνθη μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου – Πλημμύρισαν δρόμοι για το “Νέο Λύκειο” (+VIDEO)

-Εκατοντάδες μαθητές από Λύκεια και Γυμνάσια της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη -Η κατάργηση του “Νέου Λυκείου” και της ...

-Εκατοντάδες μαθητές από Λύκεια και Γυμνάσια της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη
-Η κατάργηση του “Νέου Λυκείου” και της “Τράπεζας Θεμάτων” τα αιτήματα των διαδηλωτών 
-Με αυτοσχέδια πανό και συνθήματα ξεχύθηκαν σε κεντρικής οδικές αρτηρίες 

Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Λυκείων της χώρας.

Οι μαθητές, απείχαν από τις σχολικές τους υποχρεώσεις και συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12.00 στην Κεντρική Πλατεία μπροστά από το Ρολόι της πόλης, ενώ στη συνέχεια κρατώντας αυτοσχέδια πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης πραγματοποιώντας πορεία. 

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το κέντρο της πόλης νέκρωσε με την πορεία να κινείται από την οδό Μιχαήλ Καραολή μέχρι το ύψος της Πλατείας Μπαλτατζή ενώ στη συνέχεια από την Μπρωκούμη κατέληξε στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης όπου στεγάζεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  

Με τον ρυθμό και τη ζωντάνια τους οι μαθητές κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα των περαστικών οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν σχετικά με τα αιτήματά τους. Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για μια κινητοποίηση που αποσκοπεί στο να γνωστοποιήσει την αντίθεση των μαθητών που φοιτούν στα Λύκεια της πόλης όσο και αυτών που φοιτούν στα Γυμνάσια στο “Νέο Λύκειο” και την “Τράπεζα Θεμάτων” καθώς και τις αλλαγές που επιφέρει η νομοθεσία στην έως τώρα λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Πανελλαδικά, δεκάδες σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σε καταλήψεις και αντίστοιχες πορείες με τα ίδια ακριβώς αιτήματα ενώ προαναγγέλθηκε εβδομάδα καταλήψεων και κινητοποιήσεων στον χώρο της παιδείας ευρύτερα. 

“Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι να σκύψουν αυτοί” φώναζαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας τους, με τα συνθήματα να εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η πορεία διήρκεσε περίπου μια ώρα με τους μαθητές να φωνάζουν συνθήματα ακατάπαυστα και να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα, ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμη και ντουντούκα. “Η δωρεάν παιδεία είναι των μαθητών, το νόμος σας να πάει στον κάδο σκουπιδιών” το σύνθημα που επέλεξαν ως το κεντρικό της κινητοποίησής τους οι νεαροί διαδηλωτές, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα αντικρίζοντας το πλήθος των μαθητών διείσδυσε μέσα σε αυτό, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κινητοποίηση των νέων.  

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πολυπληθέστερες πορείες και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Ξάνθης, ενώ οι μαθητές εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια