GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θύμα εκφοβισμού νεαρός μαθητής στην Ξάνθη – Bullying στη στάση των λεωφορείων μέρα μεσημέρι

-Απίστευτο περιστατικό μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου στην Ξάνθη  -Νεαροί μαθητές “επιτέθηκαν” σε μαθητή στο πάρκο απέναντι από τη στ...

-Απίστευτο περιστατικό μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου στην Ξάνθη 
-Νεαροί μαθητές “επιτέθηκαν” σε μαθητή στο πάρκο απέναντι από τη στάση των λεωφορείων 

Θύμα εκφοβισμού, του λεγόμενου bullying, έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας νεαρός μαθητής στην Ξάνθη στον χώρο απέναντι από τη στάση των λεωφορείων στη Δημοτική Αγορά της πόλης. 

Μια ομάδα μαθητών, που θύμιζε συμμορία, του επιτέθηκε λεκτικά αλλά και σωματικά μπροστά στα μάτια των περαστικών αλλά και των υπόλοιπων μαθητών που επιβιβάζονταν στα λεωφορεία για να επιστρέψουν στο σπίτι του. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, όπου καθημερινά οι μαθητές αποχωρώντας από τις σχολικές τους μονάδες και μεταφερόμενοι με την Αστική συγκοινωνία στα σπίτια τους, αναμένουν τα λεωφορεία. 

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο ThrakiToday.com η “συμμορία” των μαθητών επέλεξε να λύσει τα όποια προβλήματα είχε με τον νεαρό (εφόσον υπήρχαν φυσικά) ασκώντας του bullying σε δημόσιο χώρο. Κάποιοι εκ των παριστάμενων ενηλίκων μόλις αντιλήφθηκαν το είχε συμβεί παρενέβησαν για να αποτρέψουν τα χειρότερα. 

Ο σχολικός εκφοβισμός, που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας στη χώρα μιας και το 10% των μαθητών πέφτουν θύματα αυτού, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που χρίζει ευρύτερης διερεύνησης και συντονισμού όλων των αρμοδίων φορέων. Προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν λάβει χώρα και στην Ξάνθη, ωστόσο όπως αποδεικνύεται και εμπράκτως το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα έντονο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια