GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χαρ. Ευστρατίου: "Επικίνδυνα ανιστόρητοι…… ή έχουν ως μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή ψήφων"

Την τουρκική γλώσσα επέλεξε για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για να απευθυνθεί προεκλογικά στη μειονότητα της Θράκης ζητώντας φυσικά την πολυ...

Την τουρκική γλώσσα επέλεξε για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για να απευθυνθεί προεκλογικά στη μειονότητα της Θράκης ζητώντας φυσικά την πολυπόθητη ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Αφίσες με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του κόμματος λούστηκαν στην κυριολεξία από την τουρκική γλώσσα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την πρόσφατη ανακοίνωση για την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή.

Προφανώς οι εμπνευστές αυτών των δράσεων είτε λησμονούν ή αγνοούν είτε απλώς επιλέγουν να προσπεράσουν το γεγονός πως η τουρκική γλώσσα δεν αποτελεί αναγνωρισμένη γλώσσα του ελληνικού κράτους, ενώ η χρήση της στην περιοχή αποσκοπεί σε συγκεκριμένους κύκλους και σκοπιμότητες, γνωστούς εδώ και χρόνια για τη δράση τους.

Παραδόξως οι αποφάσεις αυτές δεν φαίνεται να ιδρώνουν το αυτί όλων αυτών των πολιτικών που κατά καιρούς αναμασώντας επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποσκοπώντας καθαρά και μόνο στην άντληση ψήφων, κατέφθαναν ως σωτήρες στην περιοχή για να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον «εχθρό», όπως τον αποκαλούσαν. Όλοι αυτοί οι όψιμοι πατριώτες τώρα σιωπούν κλειδώνοντας τη γλώσσα μέσα στο κεφάλι τους.

Κάνοντας λοιπόν μια γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα πως τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα. Από αυτή την οπτική γωνία πρέπει να εξετάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να σταθεί σκεπτικά απέναντί τους, παίρνοντας τις αποφάσεις του.

Καλά θα κάνουν οι νοσταλγοί της μισαλλοδοξίας και οι πυροδοτητές της έντασης και του φανατισμού να σωπάσουν επιτέλους, αφήνοντας τερτίπια και επικοινωνιακές προπαγάνδες στο περιθώριο. Οι μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες που διδάσκονται και ομιλούν την Ελληνική γλώσσα. Από την άλλη βέβαια, οι μανδαρίνοι της Βουλής, που έχουν ως προέκταση της πολιτικής τους ανυπαρξίας τη Θράκη, διδάσκονται και ομιλούν την γλώσσα των ψήφων.

Τέτοιου είδους πρακτικές ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, πλησιάζουν μονοπάτια επικίνδυνα και σίγουρα πρέπει τόσο οι εμπνευστές τους όσο και η λογική υλοποίησής τους, να γίνουν γνωστοί στην κοινωνία της Θράκης.

Περιμένω λοιπόν όλες αυτές οι πρακτικές να καταδικαστούν από όλα τα κόμματα της Ελληνικής βουλής.
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Ανεξάρτητος Έλλην

Δεν υπάρχουν σχόλια