GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΟΛΑΣΗ! Κουνούπια και σκνίπες κάνουν πάρτι στην Ξάνθη (+VIDEO)

-Φόβος και τρόμος τα κουνούπια και οι σκνίπες για τους κατοίκους  -«Μετά τις 8.00 το βράδυ κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας» αναφέρουν οι...

-Φόβος και τρόμος τα κουνούπια και οι σκνίπες για τους κατοίκους 
-«Μετά τις 8.00 το βράδυ κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας» αναφέρουν οι ίδιοι 

Σε μια σκέτη κόλαση έχουν μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων των παραλιακών οικισμών της Ξάνθης τα κουνούπια και οι σκνίπες, που επιδίδονται σε καθημερινές επιδρομές καθιστώντας αφόρητη την καθημερινότητα των πολιτών. 

Αποτελεσματικότητα… μηδέν! 
«Αν θέλετε να πούμε τα πράγματα υπεύθυνα και έτσι όπως είναι οι ψεκασμοί δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα και όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να ρωτήσει όποιον έχει στοιχειώδη γνώσις της βιολογίας των κουνουπιών» επισημαίνει ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, γεωπόνος και Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, σχολιάζοντας τη δραματική καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών και στην καταπολέμηση των κουνουπιών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 

«Με τους ψεκασμούς μέσα στον Ιούλιο δεν υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια στη δημόσια υγεία, λόγω πιθανής εξάπλωσης ασθενειών, και τα λεφτά είναι πεταμένα σε μεγάλο βαθμό» σημειώνει ο ίδιος, αποδίδοντας τη φετινή καθυστέρηση στη διοίκηση της Περιφέρειας. «Το γεγονός ότι φτάνουμε στη σημερινή κατάσταση είναι δείγμα αποτυχίας της διοίκησης του κ. Γιαννακίδη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος τονίζοντας πως «ένας καλός σχεδιασμός θα μπορούσε να αποφέρει αποτελεσματικότητα 90%. Από τότε όμως που εκλέχθηκε Περιφερειάρχης ο κ. Γιαννακίδης ουδέποτε είχαμε καταπολέμηση των κουνουπιών. Είναι ντροπή να είμαστε επί 3 χρόνια πίσω». 

Μάλιστα ο ίδιος επισημαίνει πως μετά τις 30 Ιουλίου οι όποιοι ψεκασμοί θα πρέπει να σταματήσουν, καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.  

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων
«Μετά τις 8.00 το βράδυ κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας και δεν μπορούμε να βγούμε έξω» αναφέρουν με αγανάκτηση οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού Πόρτο Λάγος Ξάνθης, εξηγώντας πως η ζωή τους έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κόλαση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη για το φετινό φιάσκο της καταπολέμησης των κουνουπιών.   

«Ας έρθουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί και να καθίσουν εδώ στις 10.00 το βράδυ. Δεν ντρέπονται λιγάκι παίζουν με την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Ο προγραμματισμός γίνεται τον χειμώνα όχι το καλοκαίρι. Θα έρθουν μόνο για την ψήφο, ο Θεός να τους φυλάει σε τι κατάσταση θα μας βρουν» αναφέρει αγανακτισμένα ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στο Πόρτο Λάγος, τονίζοντας πως «και την ημέρα και το βράδυ ζούμε μια κόλαση. Θα έρθουν να ραντίσουν μόνο όταν θα γιορτάζει ο πολιούχος του χωριού που θα έρθουν όλοι οι επίσημοι εδώ, σαν δεν ντρέπονται λιγάκι. Έχω δύο εγγόνια και τα κλειδώνω μέσα το βράδυ. Τα τρέχουμε συνέχεια στα Νοσοκομεία από τα τσιμπήματα. Ο ένας τσακώνεται με τον άλλον και την πληρώνει ο κόσμος. Και πέρσι ένα καλοκαίρι δεν ράντισαν καθόλου». 

Τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, το σύνολο των κουνουπιών έχουν υποχωρήσει, παροδικά βέβαια, με τις σκνίπες να τα διαδέχονται.  «Τώρα εδώ και 4 περίπου ημέρες δεν έχουμε κουνούπια αλλά σκνίπες που είναι ανυπόφορες. Καλύτερα να έχουμε κουνούπια να βάλουμε λίγο αντικουνουπικό και να μην μας πλησιάζει τίποτα παρά τις σκνίπες. Πάνω στις λάμπες βλέπεις να γίνονται στήλες από πάνω μέχρι κάτω, περνάς και σε πνίγουν» σημειώνει μια κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας πως «η σκνίπα δεν ψοφάει την επόμενη ημέρα, αλλά παραμένει ζωντανή».  

Μόλις πέσει το σούρουπο οι κάτοικοι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, αφήνοντας μονάχα τις τηλεοράσεις τους ανοιχτές που αποτελούν και τις μοναδικές πηγές φωτός κατά τη διάρκεια της νύχτας στις οικίες τους. «Καθόμαστε μέσα και σβήνουμε και όλα τα φώτα. Μόνο η τηλεόραση καίει. Τον χειμώνα θα δεις περισσότερο κόσμο να κυκλοφορεί απ’ ότι τώρα» σημειώνει κάτοικος του Πόρτο Λάγος. 

Παρόμοια η κατάσταση που αντιμετωπίζουν το σύνολο των παραλιακών οικισμών της Ξάνθης, με τις επιδρομές των ενοχλητικών και συνάμα επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία εντόμων να αποτελούν καθημερινό πονοκέφαλο για τους ίδιους, ενώ ήδη βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού.  



Δεν υπάρχουν σχόλια