GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πυροπροστασία: Απαγορευτικό κυκλοφορίας στα δάση της Ξάνθης

Έπειτα από πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, από τις 15/07/2013 έως τις 10/09/2013 ισχ...

Έπειτα από πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, από τις 15/07/2013 έως τις 10/09/2013 ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πρόληψη και προστασία του Νομού μας από δασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση ισχύει για τις παρακάτω περιοχές:
α) Το ευπαθές περιαστικό Δάσος που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων – Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5χιλ. Ξάνθης – Σταυρούπολης και ανάπαλιν ως επίσης και τον δρόμο που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία) και    

β) το ευπαθές περιαστικό Δάσος του οικισμού Τοξοτών - Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου. 

Η απαγόρευση ισχύει για τις ημέρες και ώρες που αυτές θα ανακοινώνονται στο διάστημα από 15/7 έως 10/9/2013 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα υψηλός (3, 4 κ 5, ισχυροί άνεμοι, μεγάλες θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία). 
   
Ειδικά  για  την  περίοδο  από  25 Ιουλίου  μέχρι και 31 Αυγούστου 2013 η απαγόρευση ισχύει  χωρίς  προϋποθέσεις.  

Η απαγόρευση ισχύει πλην προσκυνητών και μονίμων κατοίκων των περιοχών, αφού προηγουμένως θα γίνεται καταγραφή των οχημάτων τους (είσοδος-έξοδος).

Η εφαρμογή της παρούσης ανατέθηκε με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης (ΑΔΑ: ΒΛ4Κ7ΛΒ-ΡΟ1)  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Δ/νση, σε συνεργασία και με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια