GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Βουλή το ενδεχόμενο ανάκλησης επιδοτήσεων των Ρομά στην ΑΜΘ

Ερώτηση στον Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν δύο βουλευτές της Κ.Ο. του ΚΚΕ με θέμα την αναστολή του προγράμματος...

Ερώτηση στον Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν δύο βουλευτές της Κ.Ο. του ΚΚΕ με θέμα την αναστολή του προγράμματος επιχορήγησης 1.000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιτηδευματιών, ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (ΡΟΜ), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής: 
«Η αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που οδηγεί σε λουκέτα και απόγνωση δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, εκφράζεται και με την περίπτωση του προγράμματος επιχορήγησης 1000 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και Επιτηδευματιών, ατόμων με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες (ΡΟΜ), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που είχε ξεκινήσει  τον Ιούλη του 2009 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Οι δικαιούχοι του όμως, για να λάβουν την πρώτη δόση της επιχορήγησης (7.000€), έχουν δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του προγράμματος, κάνοντας έναρξη της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας και τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις, όπως αγορά εξοπλισμού, αλλαγή ασφαλιστικού φορέα και εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ.

Το πρόγραμμα όμως δεν συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην δοθεί ποτέ η δεύτερη δόση της επιχορήγησης (7.000€) και η πρόφαση ήταν «παρατυπίες», που διαπίστωσε η επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων. 

Να σημειωθεί δε, πως το τελευταίο διάστημα, όσοι είχαν λάβει την πρώτη δόση του προγράμματος δέχονται ειδοποιητήρια επιστροφής της με την απειλή πως σε περίπτωση μη επιστροφής θα βεβαιωθούν ως οφειλή προς το δημόσιο.

Για το θέμα αυτό έχουμε καταθέσει σχετικές ερωτήσεις (αρ. πρωτ. 13183/15.07.2010 και 8338/28.12.2010) χωρίς όμως να έχει υπάρξει θετική εξέλιξη

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Την άμεση υλοποίηση-συνέχιση του παραπάνω προγράμματος που στόχευε στην κοινωνικοοικονομική ένταξη της συγκεκριμένης ομάδας και το σταμάτημα της αποστολής των ειδοποιητηρίων επιστροφής της πρώτης δόσης του προγράμματος.

Οι Βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια