GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πράσινο φώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους ψεκασμούς στην ΑΜΘ!

-Παρά τα πολιτικά πυροτεχνήματα η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή -Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος. Τα κουνούπια κάνουν πάρτι και ...

-Παρά τα πολιτικά πυροτεχνήματα η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή
-Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος. Τα κουνούπια κάνουν πάρτι και η κατάσταση ανυπόφορη 

Το πράσινο φως για την έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ δίνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ελήφθη μόλις την περασμένη Παρασκευή, και σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η ένσταση που κατέθεσε η Π.Α.Μ.Θ. κατά της αναστολής της σύμβασης που υπέγραψε η ίδια με τον ανάδοχο του έργου των κουνουποκτονιών. 

Παρά την αρχή θριαμβολογία από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜΘ για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή αναδόχου και την έναρξη των ψεκασμών εγκαίρως, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ενώ αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο το Ε.Σ. τράβηξε χειρόφρενο πολλών εβδομάδων στη διαδικασία, διαπιστώνοντας μια σειρά από λάθη στον διαγωνισμό. 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ άσκησε ένταση κατά της ως άνω απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ παράλληλα την περασμένη Δευτέρα και χωρίς να έχει ληφθεί η παραμικρή απόφαση από το Ε.Σ. διέρρευσε σε μερίδα του Τύπου πως η ένσταση έγινε δεκτή και πως άμεσα ξεκινούν οι ψεκασμοί. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ωστόσο το Ε.Σ. έλαβε τη σχετική απόφαση η οποία μένει να καθαρογραφεί και να κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο φορείς. 

Υπενθυμίζεται πως η καταπολέμηση των κουνουπιών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο, ενώ πλέον όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τον Ιούλιο. Σε κάθε περίπτωση η δραματική καθυστέρηση έναρξης του έργου αποδίδεται σε λάθος χειρισμούς, με την κατάσταση που επικρατεί πρωτίστως στους παραλιακούς οικισμούς της ΑΜΘ να είναι απελπιστικά ανυπόφορη με τις επιδρομές των κουνουπιών να επεκτείνονται και μέσα στα αστικά κέντρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια