GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Χωρίς συνοδούς η μεταφορά των νηπίων στην ορεινή Ξάνθη!

-Τα νήπια μεταφέρονται χωρίς συνοδούς, λύνουν τις ζώνες ασφαλείας και κάνουν εμετό μέσα στα λεωφορεία… καταγγέλλουν οι γονείς τους! -Ζητ...

-Τα νήπια μεταφέρονται χωρίς συνοδούς, λύνουν τις ζώνες ασφαλείας και κάνουν εμετό μέσα στα λεωφορεία… καταγγέλλουν οι γονείς τους!

-Ζητούν άμεσα από τον Αντιπεριφερειάρχη να τοποθετήσει συνοδούς, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία… 

 

Χωρίς συνοδούς πραγματοποιείται η μεταφορά των νηπίων σε ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης, όπως καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Φώτη Καραλίδη γονείς. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Δαφνώνα, η ζωή και η ασφάλεια των νηπίων θέτεται καθημερινά σε κίνδυνο καθώς αυτά μεταφέρονται στα νηπιαγωγεία χωρίς σχολικούς συνοδούς, όπως ορίζει η νομοθεσία, με αποτέλεσμα πολλά να λύνουν τις ζώνες ασφαλείας τους φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να κάνουν εμετό μέσα στα λεωφορεία που τα μεταφέρουν, δεδομένου και του προβληματικού χαρακτήρα του οδικού δικτύου στα ορεινή της Ξάνθης. 

Οι γονείς ζητούν με την επιστολή τους άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει καθώς όπως ξεκαθαρίζουν «μόνος του ο οδηγός δεν μπορεί να επωμιστεί την ευθύνη της εσωτερικής ασφάλειας καθώς και της εσωτερικής έννομης τάξης κατά τη μεταφορά των μαθητών, εν ώρα οδήγησης».
 
Αναλυτικά στην επιστολή τους οι γονείς αναφέρουν:
«Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των νηπίων μας στη μεταφορά τους από την οικία τους στο νηπιαγωγείο και αντίστροφα, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για τη διάθεση κάποιου συνοδού για τις μεταφορές σύμφωνα με τη νομοθεσία ασφαλείας σχολικών μεταφορών (Φ.9/48/2042/Γ1/03-02-2009, ΥΠ.Ε.Π.Θ. – Φ. 9/76/18820/Γ1/18-02-2009, ΥΠ.Ε.Π.Θ.)
 
Δεν μπορεί ο οδηγός του λεωφορείου την επωμιστεί την ευθύνης της εσωτερικής ασφάλεια καθώς και της εσωτερικής τάξης κατά τη μεταφορά των μαθητών εν ώρα οδήγησης.
 
Όπως γνωρίζετε το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι “προβληματικό” ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, επίσης παρατηρήθηκαν φαινόμενα ακόμα και τις δύο πρώτες ημέρες να λύνουν τις ζώνες ασφαλείας και να κάνουν εμετό αποσπτώντας φυσικά την προσοχή του οδηγού, με το φόβο μην πνιγεί κανένα παιδί.

Είναι αυτονόητο ότι επιβάλλεται να υπάρχει συνοδός, διότι τα παιδία μας είναι από 3,5 έως 5 ετών και σε αυτές τις ηλικίες τα παιδία συνοδεύονται πάντα. Η μέριμνα του οδηγού είναι η αποτροπή συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της σχολικής μεταφοράς καθώς και των παιδιών μας σε τυχόν αδιαθεσία κάποιου εντός του λεωφορείο. (σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 5 της Υ.Α.Δ-16900/2550/1976).

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες
 Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Δαφνώνα»