GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Περιμένοντας” τους εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης!

Την προκήρυξη κάλυψης εννέα θέσεων εκπαιδευτικών αναμένει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης για να ξεκινήσει απρόσκ...

Την προκήρυξη κάλυψης εννέα θέσεων εκπαιδευτικών αναμένει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης για να ξεκινήσει απρόσκοπτα όλα τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής σε κανένα σχεδόν Δημοτικό Ωδείο της χώρας δεν έχει προκηρυχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των Ωδείων, με τον κος Μανώλη Φανουράκη, πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού του δήμου να ξεκαθαρίζει πως «αυτό συνέβη γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε διασφαλίσεις ότι η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών αυτών δεν θα επιβαρύνει ούτε τους κρατικούς ούτε τους δημοτικούς προϋπολογισμούς. Εμείς την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο στο οποίο λέμε ότι η μισθοδοσία θα καλυφθεί από τα δίδακτρα και ευελπιστούμε άμεσα να λυθεί το θέμα και να προσληφθούν οι εννιά εκπαιδευτικοί που μας χρειάζονται».

Μέχρι στιγμής το κενό των εννέα καθηγητών καλύπτει το μόνιμο προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης καθώς και εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον δήμο.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το εάν υπάρχουν τρωκτικά μέσα στο κτήριο της Στέγης Πολιτισμού στο οποίο γίνονται τα μαθήματα, ο κος Φανουράκης ανέφερε πως «δεν έχουν παρατηρήσει κάτι τέτοιο, απλώς έχουν απευθύνει σε εταιρία που αναλαμβάνει μυοκτονίες και κάθε μήνα παρακολουθεί το κτήριο, τοποθετεί παγίδες καθαρά προληπτικά για να μην έχουμε προβλήματα».