GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξανδρούπολη: Τα Κέντρα Ξένων γλωσσών αντιδρούν… στην κοινωνική εκπαίδευση!

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο Αλεξανδρούπολη αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ κοινοποίησε ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών τ...

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο Αλεξανδρούπολη αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ κοινοποίησε ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών της Π.Ε. Έβρου, για το πρόγραμμα κοινωφελούς εκπαίδευσης που προσφέρει ο δήμος και αφορά τη δωρεάν διδασκαλία Τούρκικων και Βουλγάρικων σε οικονομικά ασθενείς πολίτες.
 
Ο ίδιοι στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «ευθύ και αθέμιτο ανταγωνισμό» από πλευράς του δήμου ενώ παράλληλα κάνει λόγο για  «υφαρπαγή πελατών από τα Κέντρα, τα οποία συντηρούν οικογένειες, απασχολούν εργαζόμενους, συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά συμβάλλουν στην οικονομική ζωή του τόπου».
 
Προς αυτή την κατεύθυνση ζητούν από τον δήμο να απαντήσει αναφορικά με το ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψη για την εγγραφή κάποιου στο ως άνω κοινωφελές πρόγραμμα, ενώ παράλληλα επικαλούνται το Νόμο 2545/1940 σύμφωνα με τον οποίο  όποιος θέλει να διδάξει ξένη γλώσσα στη χώρα σε περισσότερα από πέντε άτομα συγχρόνως (είτε ιδιώτης, είτε φορέας) πρέπει να έχει άδεια ίδρυσης κέντρου ξένων γλωσσών και ο διδάσκων να έχει άδεια διδασκαλίας της γλώσσας που διδάσκει.

Τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα σε γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης ενώ ήδη σε αυτά συμμετέχουν 30 άτομα.