GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Κατανεμήθηκε ο χώρος διαφημιστικής προβολής των κομμάτων

Δήμαρχος Ξάνθης: "Στην Κεντρική Πλατεία δεν μπαίνει κανείς!" Στην ποδιά του δημάρχου “σφάχτηκαν” οι εκπρόσωποι των κομμάτων...

Δήμαρχος Ξάνθης: "Στην Κεντρική Πλατεία δεν μπαίνει κανείς!"

Στην ποδιά του δημάρχου “σφάχτηκαν” οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μάιου στην Ξάνθη, διεκδικώντας μια θέση στους χώρους διαφημιστικής προβολής που διαθέτει ο δήμος Ξάνθης.  
Ο δήμαρχος Ξάνθης που κάλεσε σε συζήτηση του εκπροσώπους ανέφερε πως ο δήμος διαθέτει συνολικά 44 στέγαστρα προς διάθεση, η οποία σύμφωνα με τον νόμο μπορεί να γίνει μόνο στα κόμματα που συμμετέχουν στη βουλή με βάση το ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές του 2009.  «Πρακτικά μιλάμε για στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Η κατανομή γίνεται με βάση τα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές , δεν γίνεται καμία μνεία για κόμματα που δεν μετείχαν στις προηγούμενες εκλογές ή σε αυτά που δεν μπήκαν στη βουλή» ανέφερε ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης, δήμαρχος Ξάνθης, προτείνοντας ο ίδιος να μην χρησιμοποιηθεί κανένας από τους χώρους αυτούς εφόσον συμφωνήσουν τα κόμματα.

Ωστόσο, τα μικρά κόμματα και αυτά που δεν είναι εντός βουλής αντέδρασαν στην πρόταση αυτή ζητώντας χώρους διαφημιστικής προβολής. Τελικά υιοθετήθηκε η άποψη να διαθέσει ο δήμος χώρο στην κεντρική πλατεία, στη συμβολή των οδών Ηρώων και Μιχαήλ Βόγδου, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι «στην κεντρική πλατεία δεν μπαίνουν ούτε καθίσματα. Όσοι θέλουν μπορούν να είναι όρθιοι».      

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να παραχωρήσουν τους μισούς από τους χώρους, που σύμφωνα με τον νόμο, δικαιούνται δηλαδή 7 και 10 σταντ αντίστοιχα, στα μικρά κόμματα. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στο σύνολό τους, ζήτησαν χώρο έξω από τα γραφεία τους για να τοποθετήσουν διαφημιστικά σταντ, τραπεζάκια και διαφημιστικά πανό, καθώς και χώρους για τοποθέτηση κατασκευών είτε στην Πλατεία Ελευθερίας, είτε στη συμβολή των οδών Ηρώων και Μιχαήλ Βόγδου.