GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ανοίγει τα πανιά του και σαλπάρει και για την Ξάνθη

O υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, στο Νομό Ξάνθης, είναι ο Κεφαλόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, Ελεύθερος Επαγγελματία...

O υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, στο Νομό Ξάνθης, είναι ο Κεφαλόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, Ελεύθερος Επαγγελματίας στον τομέα της Πληροφορικής, 34 ετών.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι ένα από τα 57 ιδρυμένα και τα 22 επίσημα αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών στον κόσμο, που αγωνίζονται να προωθήσουν και να επεκτείνουν ιδέες όπως η ελευθερία της έκφρασης, η προστασία των προσωπικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής και η αλλαγή στη νομοθεσία των πατεντών και του copyright.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύει στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στην απόλυτη διαφάνεια.

Τα μέλη του, είμαστε κυρίως νέοι άνθρωποι (μέσος όρος ηλικίας περίπου 35 χρόνια) που δεν πιστεύουν στον ξεπερασμένο διαχωρισμό αριστερά - κέντρο - δεξιά. Όλα τα μέλη είμαστε ισότιμα, δεν υπάρχει αρχηγός - ηγέτης και για όλα τα θέματα αποφασίζουμε συζητώντας και διενεργώντας ψηφοφορίες. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις μας, είτε γίνονται σε φυσικό χώρο είτε στο διαδίκτυο, είναι δημόσιες και μπορεί να τις παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετάσχει ο καθένας.
Ανάμεσα στις αρχές μας περιλαμβάνονται:
- Περισσότερη δημοκρατία - περισσότερη συμμετοχή: αγωνιζόμαστε για τη μεγαλύτερη δυνατή, δημοκρατική ισότητα όλων των ανθρώπων στοχεύοντας στην αύξηση των τρόπων συμμετοχής όλων στις δημοκρατικές αποφάσεις. Θεωρούμε καθήκον όλων μας τη βελτίωση της Δημοκρατίας μας, μέσα από τις δυνατότητες Άμεσης Δημοκρατίας.
- Διαφάνεια κράτους και δημόσιας διοίκησης: η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, μέσω της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια πληροφορία (έγγραφα, αποφάσεις, συμβάσεις) μπορεί να μειώσει τη διαφθορά, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται στο 25% του ΑΕΠ.
- Δημόσια υγεία με φθηνότερα φάρμακα: η αλλαγή της νομοθεσίας για τις πατέντες μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη Δημόσια υγεία με φθηνότερα φάρμακα.

- Καλύτερη λειτουργία των θεσμών: θέλουμε ισονομία με πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση βουλευτικής ασυλίας για ποινικά αδικήματα.

Περισσότερα για τις αρχές και τις θέσεις μας και την συν-διαμόρφωσή τους από κοινού με όλους, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: www.PirateParty.gr
Ευχαριστούμε,
Πειρατές Ξάνθης