GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


17 πρόστιμα του ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις στην ΑΜΘ

17 επιχειρήσεις και ιδιώτες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εισέπραξαν τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ για διάφορες παραβάσεις. Τα πρ...

17 επιχειρήσεις και ιδιώτες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εισέπραξαν τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ για διάφορες παραβάσεις. Τα πρόστιμα είναι συνολικού ύψους 156.000 ευρώ και έχουν ως εξής:

• Πρόστιμο 46.000€ στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος με την επωνυμία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε. που εδρεύει στο Διδυμότειχο, διότι διαπιστώθηκαν - μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής - χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος.

• Πρόστιμο 8.000€ στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος με την επωνυμία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε. που εδρεύει στο Διδυμότειχο, διότι διαπιστώθηκε: - χρήση μη επιτρεπόμενων ειδών γάλακτος - παραπλάνηση του καταναλωτή σχετικά με την προέλευση της πρώτης ύλης.

• Πρόστιμο 40.000€ στο εργαστήριο τυποποίησης – συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων και εμπορίας τροφίμων με την επωνυμία Παραγωγική Θράκης Α.Ε. που εδρεύει στο 2ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Αβάντου, διότι διαπιστώθηκε ότι : - η επιχείρηση κατείχε μη ασφαλή τροφίμα (905 kg διαφόρων προϊόντων) λόγω υπέρβασης της ημερομηνίας διατηρησιμότητας ή άνευ σήμανσης, τα οποία κατασχέθηκαν, παράβαση την οποία τέλεσε καθ' υποτροπή.

• Πρόστιμο 8.000 € στο πρατήριο πώλησης τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία Κ. Τσούπρος και ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην Ηφαίστου 12 στη Χρυσούπολη, διότι διαπιστώθηκαν : - έλλειψη άδειας λειτουργίας - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής - μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα (περίπου 1.000 κιλά βούτυρο) τα οποία κατασχέθηκαν.

• Πρόστιμο 8.000€ στις ψυκτικές αποθήκες με την επωνυμία ΒΙΟΚΟΤ Α.Ε. που βρίσκονται στο 2ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης– Αβάντου, διότι διαπιστώθηκαν : - μη εφαρμογή ουσιωδών κανόνων υγιεινής των τροφίμων - μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα (διάφορα είδη κρέατος, συνολικής ποσότητας 362 κιλών) τα οποία κατασχέθηκαν.

• Πρόστιμο 6.000€ στο εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας ζάχαρης με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. που εδρεύει στο 9ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας, διότι διαπιστώθηκαν : - αποκλίσεις από τις ορθές πρακτικές υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.

• Πρόστιμο 4.500€ στο τυροκομείο με την επωνυμία ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που εδρεύει στην Γ. Κονδύλη στην Ξάνθη, διότι διαπιστώθηκαν : - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής - έλλειψη ιδιαίτερων γραμμών παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων βασιζόμενων στην γραμμική ροή παραγωγής.

• Πρόστιμο 4.000€ στον πωλητή Τσίτσιο Μαρίνο, κάτοικο Κόσμιου Κομοτηνής, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω, πατέρας του ιδιοκτήτη της επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΚΟΣΜΟΦΑΡΜΑ : - διέθετε προϊόντα στη Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής, χωρίς τις κατάλληλες σημάνσεις της ανωτέρω επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων, της οποίας η άδεια είχε ανασταλεί από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ροδόπης - πωλούσε προϊόντα χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια πώλησης τροφίμων σε Λαϊκές Αγορές - προμήθευε τους καταναλωτές με τα μη κανονικά τρόφιμα τα οποία δεσμεύτηκαν (περίπου 129 κιλά) κατά την επιθεώρηση προκειμένου να αποδειχθεί η προέλευσή τους.

• Πρόστιμο 4.000€ καφέ – ψητοπωλείο με την επωνυμία BORA BORA που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, διότι διαπιστώθηκαν : - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού - μη τήρηση των προδιαγραφών της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας - κατοχή μη ασφαλών τροφίμων (20 kg κατεψυχθέντων αλιευμάτων με ελλιπή επισήμανση).

• Πρόστιμο 4.000€ στη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου με την επωνυμία Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πρίνος Θάσου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» που βρίσκεται στον Πρίνο Θάσου, διότι διαπιστώθηκε : - ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

• Πρόστιμο 4.000€ στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Θεαγένας 5 στη Θάσο, διότι διαπιστώθηκαν : - έλλειψη άδειας λειτουργίας για τον αποθηκευτικό χώρο όπισθεν του καταστήματος - απόκλιση από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή.

• Πρόστιμο 4.000€ στη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου με την επωνυμία Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λιμεναρίων Θάσου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» που βρίσκεται στα Λιμενάρια Θάσου, διότι διαπιστώθηκαν: - λειτουργία χωρίς αλφαριθμητικό αριθμό αναγνώρισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - μη εφαρμογή ουσιωδών κανόνων υγιεινής των τροφίμων.

• Πρόστιμο 2.000€ στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Τρίχας Χρήστος του Αλέξανδρου που εδρεύει στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, διότι διαπιστώθηκαν : - αμνοερίφια αναρτημένα σε τσιγγέλια, στην πρόσοψη της επιχείρησης, εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ρύπους.

• Πρόστιμο 2.000€ στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Γιαλής Γεώργιος του Ελευθέριου που εδρεύει στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, διότι διαπιστώθηκαν: - αμνοερίφια αναρτημένα σε τσιγγέλια, στην πρόσοψη της επιχείρησης, εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ρύπους.

• Πρόστιμο 2.000€ στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Αφοι Ιωαννίδη Ο.Ε. που εδρεύει στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, διότι διαπιστώθηκαν : - αμνοερίφια αναρτημένα σε τσιγγέλια, στην πρόσοψη της επιχείρησης, εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ρύπους.

• Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. που βρίσκεται στην Κολοκοτρώνη 1 στην Αλεξανδρούπολη, διότι διαπιστώθηκαν : - σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης - μη ασφαλή – επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα.

• Πρόστιμο 2.000€ στο τυροκομείο με την επωνυμία Σ. Μήλιου και ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην Πετρούσα Δράμας, διότι διαπιστώθηκαν : - μη κανονικά τρόφιμα (19,140 κιλά λευκό τυρί άλμης).
INPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια