GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στους «πρωταθλητές» ενεργειακής σπατάλης η Καβάλα

Ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους πανελλήνιους "πρωταθλητές" στην ενεργειακή σπατάλη αναδεικνύεται ο Νομός Καβάλας. Πανελλήνιοι &quo...

Ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους πανελλήνιους "πρωταθλητές" στην ενεργειακή σπατάλη αναδεικνύεται ο Νομός Καβάλας.

Πανελλήνιοι "πρωταθλητές" στην ενεργειακή σπατάλη είναι οι Νομοί Αττικής, Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και Καβάλας,με τους κατοίκους τους να εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα μέσω των καθημερινών δραστηριοτήτων τους κατά μέσο όρο έως και 5.300 kg CO2 ετησίως.

Στον αντίποδα, πιο "νοικοκύρηδες" νομοί της χώρας ως προς την κατανάλωση ενέργειας φαίνεται πως είναι οι Νομοί Ροδόπης, Ηλείας και Δωδεκανήσων.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Helesco σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF με στόχο να καταγραφεί το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα των Ελλήνων και να αναδειχθούν οι δέκα πιο σπάταλες και οι δέκα πιο φειδωλές ενεργειακά ελληνικές περιοχές.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αφορούν την οικιακή κατανάλωση και συγκεκριμένα τη θέρμανση, το μαγείρεμα, το ζεστό νερό, τον φωτισμό, τον κλιματισμό, τις ηλεκτρικές συσκευές, στις μεταφορές και σε δευτερογενείς δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι αμελητέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια