GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταργείται το Στρατοδικείο Ξάνθης;

Σχέδιο για την κατάργηση και ενοποίηση στρατοδικείων επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το στρατοδικείο στο Ρουφ Το στρατοδικείο στ...

Σχέδιο για την κατάργηση και ενοποίηση στρατοδικείων επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το στρατοδικείο στο Ρουφ Το στρατοδικείο στο Ρουφ Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παν. Μπεγλίτης, γνωστοποίησε ότι έχει συγκροτηθεί από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιτροπή, η οποία μελετά:

• Την κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

• Την κατάργηση ενός ακόμη στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

• Την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.

• Τον συνυπολογισμό, κατά τη σύνταξη της μελέτης, του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.

Η επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της την 1η Αυγούστου. Η τελική απόφαση για τις συγχωνεύσεις θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και έπειτα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια