Δύο παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας στην Ξάνθη ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάζονται σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίο...
Δύο παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας στην Ξάνθη ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάζονται σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». Οι τελετές θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Κιμμέρια, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Οι παρεμβάσεις αφορούν την αποκατάσταση ενός διατηρητέου νεοκλασικού κτηρίου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας, καθώς και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου στις εγκαταστάσεις του «Αθηνά» στα Κιμμέρια.
Νέα ζωή σε ιστορικό κτήριο της Παλιάς Πόλης
Η πρώτη τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, με την παράδοση του αποκατεστημένου νεοκλασικού κτηρίου, στη συμβολή των οδών Πυγμαλίωνος Χρηστίδη 36 και Φιλίππου.
Το έργο συνδυάζει την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης με τη δημιουργία ενός χώρου που θα φιλοξενεί δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας. Η αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου προσθέτει έναν νέο χώρο στις υποδομές του Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή.
Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις στα Κιμμέρια
Στις 12:00 θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου περιβάλλοντος χώρου στις εγκαταστάσεις του «Αθηνά», στο νοτιοανατολικό άκρο της Πολυτεχνειούπολης, στα Κιμμέρια.
Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας.
Μετά την τελετή θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
Ποιοι θα παραστούν στις τελετές
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», στις εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να παραστούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός και ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.
Τα δύο έργα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του Ερευνητικού Κέντρου και την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ξάνθη.
- Κατέβασε την εφαρμογή μας
- Ακούστε Online: https://onairmedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια