Η κεντρική πλατεία της Ξάνθης μετατράπηκε σε έναν ζωντανό χώρο οικολογικής ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές τους μαθητές – Η Αντιδήμαρχος Π...
Η κεντρική πλατεία της Ξάνθης μετατράπηκε σε έναν ζωντανό χώρο οικολογικής ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές τους μαθητές – Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Γιάνναρου εξαίρεσε το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Διασχολικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ξάνθης.
Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στην πράξη αποδείχθηκε το κεντρικό διακύβευμα της μεγάλης αυτής γιορτής, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Εκπαίδευσης και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους, εκθέτοντας πρωτότυπες μακέτες, κατασκευές, αφίσες και ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά προγράμματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Ελένη Γιάνναρου, στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο που επιτελείται μέσα στις σχολικές αίθουσες, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα για το μέλλον αυτές οι εκδηλώσεις, που σηματοδοτούν την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας και ευαισθητοποιούν τους νέους μας σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας σε αυτό».
Η ίδια υπογράμμισε την πολυδιάστατη φύση των παιδικών δημιουργιών, σημειώνοντας ότι οι μαθητές ζωγράφισαν, τραγούδησαν, παρουσίασαν χειροποίητα έργα, έγραψαν συνθήματα και ανέβασαν θεατρικά δρώμενα στη σκηνή. Η κα. Γιάνναρου χαρακτήρισε την εκδήλωση «ιδιαιτέρως εμπνευσμένη», προσθέτοντας ότι κάλυψε με χαμόγελο και αισιοδοξία τον στόχο της ευαισθητοποίησης, ενώ απένειμε θερμά συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς για την υπομονή, τις δεξιότητες και τη στρατηγική τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου, ο οποίος επεσήμανε ότι η εκδήλωση αποτελεί την αποτύπωση της κοπιαστικής δουλειάς που έγινε στα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2025-2026. Ο κ. Χατζηαντωνίου ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή παραμένει αρωγός στον δημιουργικό οίστρο των παιδιών και τη στήριξη των γονέων, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές.
Η στενή συνεργασία της σχολικής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει την πρόθεση του Δήμου Ξάνθης να επενδύσει στη νεολαία, μέσα από μια σειρά στοχευμένων περιβαλλοντικών προγραμμάτων που μετατρέπουν τη θεωρία σε ζωντανή βιωματική εμπειρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια