GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Ανάσα για τους αγρότες του Τοπείρου: Επαναλειτουργεί το αντλιοστάσιο της πρώην ΕΒΖ στους Τοξότες

Με παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης εξασφαλίστηκε η ομαλή άρδευση για την Πρασινάδα, τον Κοσσό και την Εξοχή – Αυστηρά μέτρα για τη φύλα...


Με παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης εξασφαλίστηκε η ομαλή άρδευση για την Πρασινάδα, τον Κοσσό και την Εξοχή – Αυστηρά μέτρα για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων..

Ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του αντλιοστασίου της πρώην ΕΒΖ, δίπλα στη γέφυρα του Νέστου στους Τοξότες, προσφέροντας οριστική λύση στο αρδευτικό ζήτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τοπείρου, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης.

Το αντλιοστάσιο, που αποτελεί κρίσιμη υποδομή για την περιοχή, τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία έπειτα από την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, Βασιλικής Παυλακάκη.

Ήδη οι αντλίες αντλούν νερό από τον ποταμό Νέστο, τροφοδοτώντας το δίκτυο.

Η εξέλιξη αυτή προσφέρει βαθιά ανάσα στον αγροτικό κόσμο, καθώς εξασφαλίζει την απρόσκοπτη άρδευση σε κομβικά σημεία του Δήμου Τοπείρου. Ειδικότερα, καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των καλλιεργειών στην Πρασινάδα, στον Κοσσό, στην Εξοχή και στις γύρω αγροτικές εκτάσεις.

Παράλληλα με την επαναλειτουργία, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τη φύλαξη και την προστασία των εγκαταστάσεων.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά και να αποτραπούν τυχόν φθορές, δολιοφθορές ή απώλειες του πολύτιμου εξοπλισμού.

Η επιστροφή του αντλιοστασίου σε παραγωγική λειτουργία αποτελεί μια σημαντική νίκη για την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και τους παραγωγούς της. Στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, θωρακίζοντας την αγροτική δραστηριότητα ενόψει της απαιτητικής αρδευτικής περιόδου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια