GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θρύλος, Ευρώπη, Ολυμπιακός! -Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League, νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης!


Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena και σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του.


Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στην παράταση τη Φιορεντίνα και έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας τον παρθενικό ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Τετάρτης. Ο Θρύλος χάρισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο.

Η τρομερή ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κατάφερε στον τελικό του Europa Conference League που διεξήχθη στην AEK Arena να επικρατήσει με 1-0 της Φιορεντίνα στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) και έστειλε στον έβδομο ουρανό τους φιλάθλους της.

Τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία των ερυθρολεύκων υπέγραψε ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού, ο Ελ Κααμπί, ο οποίος με κεφαλιά στο 116’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που έγειρε την πλάστιγγα του τελικού υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ήδη στα ταμεία του από την εφετινή ονειρική πορεία του στην Ευρώπη περίπου 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ τον νικητή του τελικού τον περιμένει μπόνους 2 εκατ. ευρώ.

Διαιτητής του τελικού είναι ο Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίος έχει βοηθούς τους Πάουλο Σοάρες και Πέδρο Ριμπέιρο, ενώ ο Τιάγκο Μαρτίνς είναι ο υπεύθυνος του VAR.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, με την οποία παρέταξε την ομάδα του στον τελικό.

Κάτω από την εστία ήταν ο Τζολάκης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή συνθέτουν οι Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο, ενώ στα «φτερά» αγωνίζονται οι Φορτούνης και Ποντένσε, με τον Ελ Κααμπί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Πειραιωτών.

O Ολυμπιακός μπήκε με ενθουσιασμό στο γήπεδο και απείλησε πρώτος: μόλις στο 4ο λεπτό, μετά από ωραία αντεπίθεση ο Ποντένσε έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά και έπιασε ένα καλό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Τερατσάνο να είναι όμως σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ιταλοί απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Ντοντό να πλαγιοκοπεί, κάνοντας το γύρισμα απ’ τα δεξιά, με τους Πειραιώτες όμως να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο 9′ οι «βιόλα» σκόραραν, όταν μετά από γύρισμα του Μιλένκοβιτς από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη. Ευτυχώς όμως για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Ιταλιάνο πίεσε τους Πειραιώτες και σε διάστημα δύο λεπτών (21′, 22′) είχε δύο καλές στιγμές, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει αρχικά το σουτ του Μποναβεντούρα και εν συνεχεία να νικάει τον ίδιο παίκτη σε τετ-α-τετ, ενώ ο τελευταίος είχε πατήσει περιοχή, όντας σε πλάγια θέση.

Στο 39′ ο Τζολάκης χρειάστηκε να επέμβει και πάλι, αποκρούοντας την κεφαλιά του Κουαμέ μέσα από την περιοχή, μετά το γέμισμα του Μποναβεντούρα, με τον Γκονζάλες να αστοχεί στη συνέχεια, έχοντας πολλά σώματα μπροστά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να απουσιάζει η μεγάλη φάση από το πρώτο 20λεπτο του β’ μέρους.

Στο 69′ η Φιορεντίνα απείλησε με τον Κουαμέ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε σκαστό σουτ, βλέποντας όμως τον (εξαιρετικό και απόψε) Τζολάκη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 72′ και στο 77′ οι Γιόβετιτς και Όρτα μπήκαν στο γήπεδο αντί των Φορτούνη και Τσικίνιο αντίστοιχα και από εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου στο 80′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός, καθώς η κεφαλιά του Ιμπόρα πέρασε μόλις άουτ.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, κι έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Στο 95′ ο Κουάρτα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο ούτε ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση σε πρώτο χρόνο, ενώ ούτε ο Varίστας δεν τον ειδοποίησε ότι έχει γίνει παράβαση. Απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα των Πειραιωτών!

Ένα λεπτό αργότερα ο Γιόβετιτς εκτέλεσε εκτός περιοχής, ωστόσο ο Τερατσάνο απέκρουσε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του.

Στο 110′ ο Εντζολά έκανε ένα σκαστό σουτ, με την μπάλα να παίρνει φάλτσα, ωστόσο ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα για ακόμη μία φορά.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που δικαιούνταν: Ο Όρτα από τα αριστερά έκανε το γέμισμα, ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την ερυθρόλευκη εξέδρα να παίρνει… φωτιά!

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα 1-0

  • Γκολ: 116′ Ελ Κααμπί (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Ποντένσε (Ολυμπιακός), Μαρτίνες Κουάρτα (Φιορεντίνα), Κουαμέ (Φιορεντίνα), Γιόβετιτς (Ολυμπιακός), Μπιράγκι (Φιορεντίνα), Ελ Κααμπί (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Φορτούνης (72′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

 Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82′ Μπαράκ), Αρτούρ, Μαντράγκορα, Γκονζάλες, Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Εντζολά) 

Δεν υπάρχουν σχόλια