GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιορτές Νεολαίας 2024… Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων

1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, ώρα 09:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσιάσεις:


1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, ώρα 09:30 στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσιάσεις:

  • «Ενσυναίσθηση και πρώτες βοήθειες»

Με σύνθημα «Αγκαλιάζοντας Ζωές, Μαθαίνοντας Πρώτες Βοήθειες!» οι μαθητές θα προχωρήσουν σε επίδειξη μεθόδων πρώτων βοηθειών και τη διάχυσή τους στην ευρύτερη κοινωνία.

  • «Εθελοντισμός και πρώτες βοήθειες»

Με σύνθημα «Με αγάπη και δράση, ο εθελοντισμός γίνεται ασπίδα ζωής!» οι μαθητές θα προχωρήσουν σε επίδειξη ΚΑΡΠΑ.

  • «Διαγωνίζομαι στη φυσική και αγγίζω τα όρια του σύμπαντος

Μέσα από τη φυσική και την συμμετοχή σε διαγωνισμούς, πειράματα και ένα πρόγραμμα με το ΕΑΠ για την κοσμική ακτινοβολία, τα παιδιά γνώρισαν νέες μεθοδολογίες, τρόπους σκέψης και προσέγγισαν περισσότερο τον κόσμο της Φυσικής. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και οι εμπειρίες της συμμετοχής των μαθητών, καθώς και το πείραμα που με βίντεο συμμετείχε σε διαγωνισμό πειραμάτων της ΕΕΦ.

  • «Eco–Influencers»

Το οικολογικό πρότζεκτ μαθητών με το όνομα «Eco Influencers» αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσω δράσεων όπως εκστρατείες ανακύκλωσης, καθαρισμοί περιβάλλοντος και ενημερωτικές εκδηλώσεις, οι μαθητές προάγουν την οικολογική συνείδηση και προτρέπουν τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.”

  • «Οργανικοί τοίχοι»

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην γνωριμία και εξοικείωση με διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα, τη μελέτη της ιστορίας της τέχνης της τοιχογραφίας, καθώς και στην ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία τοιχογραφιών στο σχολικό χώρο.

  • «Το δέντρο στην τέχνη»

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να εξερευνήσουν το θέμα του δέντρου μέσα από διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα και τεχνοτροπίες.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 10:00

  • Γυμνάσιο Γλαύκης, παρουσιάσεις:
  • «Εικαστικές Δημιουργίες» και «Η ρομποτική με απλά μέσα»

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα 19:00

  • 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, Τμήμα ΣΤ2.
  • Θεατρική παράσταση «Ο ωραίος κοιμωμένος» του Δημ. Κιούση.

Τι σχέση έχει ένας πίνακας με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο ; ποια συνομωσία υπάρχει στα μέλη της οικογένειας Πατσμαρδάνη; οι ντεντέκτιβ; τι «παίζει» με το μωρό; Οι απορίες σας μπορεί και να λυθούν στη θεατρική παράσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθη! Πρόκειται για μία κωμωδία εποχής με μία δόση μυστηρίου. Ηθοποιοί είναι οι μαθητές του Στ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια