GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έπεσε η αυλαία για το καρναβάλι της Ξάνθης. Πέτυχε τον σκοπό της η Δημοτική αρχή!!

Με το κάψιμο του Τζάρου, το απόγευμα της Κυριακής, στην γέφυρα του Κόσυνθου, έπεσε η αυλαία των ΘΛΕ για το 2024 και από ότι δήλωσε ο δήμαρχο...


Με το κάψιμο του Τζάρου, το απόγευμα της Κυριακής, στην γέφυρα του Κόσυνθου, έπεσε η αυλαία των ΘΛΕ για το 2024 και από ότι δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος πλέον πήρε και το βάπτισμα του πυρός, μετά την εκτέλεση της αποστολής που είχε αντικειμενικό σκοπό (ΑΝΣΚ), να φέρει σε πέρας το περίφημο καρναβάλι της Ξάνθης, που πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα καταφέρει να το ξεκινήσει καν, από την επομένη της λήξης μπαίνει σε τροχιά οργάνωσης των ΘΛΕ για το 2025.


Ο δήμαρχος με τον ελάχιστο χρόνο που είχε στην διάθεση του μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης, όχι μόνο ξεκίνησε, αλλά τελείωσε όλες τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού με ακρίβεια καλλιτέχνη.

Δεν είχε σύμμαχο τον καιρό αλλά με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλλει κανείς.

Ο δήμαρχος Στράτος Κοντός, πέτυχε τον σκοπό του ως δήμαρχος της πόλης της Ξάνθης και αν τα νούμερα που ακούγονται είναι αληθινά τότε πέτυχε 100% την αποστολή του.

Αν ο δήμος της Ξάνθης με ένα «μπάτζετ» της τάξεως 300 – 500,000 ευρώ, έφερε στην πόλη ένα «γύρισμα» γύρω στα 3 εκατομμύρια από ότι ακούγεται, τότε ναι, πέτυχε στην αποστολή του.

Μια αποστολή που  το ισοζύγιο έσοδα έξοδα είναι ισοσκελισμένο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, κυρίως όμως, στα θετικά του ισοζυγίου έσοδα έξοδα, είναι το κέρδος της κοινωνίας  που δεν είναι άλλο από το αστείρευτο κέφι των Ξανθιωτών, που παρόλες τις δυσκολίες που βιώνουν από τις αλλοπρόσαλλές πολιτικές και οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης, το 3ήμερο που πέρασε, οι Ξανθιώτες, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αγκάλιασαν – παρά τις δυσκολίες – για μία ακόμη φορά τον θεσμό με αγάπη, προσήλωση και ιερό καθήκον απέναντι στις νέες γενιές.

Οι Ξανθιώτες είναι οι ήρωες του καρναβαλιού που κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν με το κέφι τους τους εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες επισκέπτες από την Βουλγαρία και την Τουρκία, τις διπλανές πόλεις, ακόμη και τους ίδιους τους συντοπίτες τους, είναι οι πολίτες που με το κέφι τους γίνονται προπομποί, για να μπορέσει η πόλη να πάρει μία οικονομική ανάσα, να αντέξει τον επόμενο καιρό.

Η Δημοτική αρχή σχεδίασε και «στοίχισε» σαν στρατιώτες τις αντιδημαρχίες, τις διευθύνσεις των υπηρεσιών και το προσωπικό αυτών, οι οποίοι εργάστηκαν ευσυνείδητα και είναι άξιο αναφοράς ότι αυτό οφείλετε ίσως και στο γεγονός ότι εμπνεύστηκαν από την νέα δημοτική αρχή.

Και επειδή «ουδείς άσφαλτος» κατά την γνωστή αηδώ του Ελληνικού Πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου, επισημάνθηκαν τα λάθη και είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα διορθωθούν.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού βρέθηκε ξαφνικά στα βαθιά και εκεί που είχε να κάνει με τον δικό του σύλλογο ξαφνικά βρέθηκε να λύσει και να οργανώσει δεκάδες προβλήματα δεκάδων συλλόγων. Δεν πήγε άσχημα. Η επιλογή του δημάρχου να του εμπιστευθεί τον πολιτισμό μέχρις στιγμής φαίνεται ότι δεν πήγε ιδιαίτερα άσχημα και με δεδομένο τον λίγο χρόνο που είχε στην διάθεση του, μοιραία πάτησε στα βήματα των προηγουμένων.

Τον αν έπραξε καλά ή όχι, θα φανεί σε βάθος χρόνου και το πραγματικό κόστος όλης της διαδικασίας συγκρινόμενο πάντοτε με το αποτέλεσμα.

Θα πει κάποιος ότι δεν είναι μόνο η οικονομική πλευρά του όλου θέματος αλλά με κάποιον τρόπο, όταν η δημοτική αρχή, που διαχειρίζεται τα χρήματα των Ξανθιωτών, θα πρέπει αυτά να τα επιστρέφει στους ίδιους τους Ξανθιώτες.

Από τα μέχρι στιγμής πρόχειρα οικονομικά στοιχεία, είναι κοντά στο θετικό.

  • Φτωχά άρματα χωρίς ιδιαίτερη φαντασία.
  • Τα άρματα ήταν φτωχά και χωρίς ιδιαίτερη φαντασία και ομορφιά.

Η βασίλισσα,  ήταν μία νεαρή κυρία η οποία λικνιζόταν στους ρυθμούς της μουσικής. Μάλλον θα πρέπει να την επόμενη φορά να δοθεί μεγαλύτεροι ειδικό βάρος και αποστολή στην βασίλισσα του καρναβαλιού εφ’ όσον λειτουργεί, σύμφωνα με το λεγόμενα, ως εκπρόσωπος του θεσμού.

Απούλητες στολές των συλλόγων. Ένα θέμα που πρέπει να «ξαναδιαβαστεί». Δεν έφταιξε η οργάνωση, δεν έφταιξε ο μεγάλος αριθμός στολών που παραγγέλθηκαν απλά οι έχοντες την ευθύνη των συλλόγων θα έπρεπε να «μυρίσουν» και την γύρω ατμόσφαιρα αφού η οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών είναι η κύρια αιτία. Άρα του χρόνου, ας γίνει καλύτερος σχεδιασμός.

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κέρδη και ζημίες και ναι μεν οι σύλλογοι στηρίζουν το προφίλ της των ΘΛΕ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι υπόλοιποι Ξανθιώτες θα πρέπει να πληρώνουν τις όποιες αστοχίες των Δ.Σ.

Αξιοσημείωτο. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των συλλόγων για να συζητηθεί το όλο θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση. Μπορεί να μην βγήκε λευκός καπνός αλλά αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή είναι εκεί.

Οι χώροι στάθμευσης των επισκεπτών λειτούργησαν άψογα και το μεταφορικό έργο των αστικών πολύ καλό.

Μεταφορικό έργο του ΚΤΕΛ της Ξάνθης. Αρωγός, υποστηρικτής και φυσικά μεταφορά επισκεπτών με άνεση και οικονομία. Συνέδραμε όπως κάθε χρόνο τον θεσμό με τον καλύτερο τρόπο. Μεταφέροντας τους επισκέπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες από την Βουλγαρία πολλοί. Φαίνεται ότι ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού Ταρενίδης, έκανε καλή δουλειά στην Σόφια αφού κατά ομάδες οι Βούλγαροι επισκέπτες κινήθηκαν μέσα στην πόλη.

Οι Τούρκοι επισκέπτες κινήθηκαν οδικώς, δεν γνωρίζουμε αν κινήθηκαν κατά γκρουπ με λεωφορεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μικρός ο αριθμός σε σύγκριση πάντοτε με αυτόν των Βουλγάρων, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επόμενος σταθμός ήταν η Καβάλα που τον τελευταίο καιρό υποδέχεται τους οικονομικά άνετους Τούρκους επισκέπτες. Πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτοί οι άνετοι οικονομικά Τούρκοι επισκέπτες να έχουν έστω και μία διανυκτέρευση στην Ξάνθη. Πρέπει να “κλέψουμε” από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα περισσότερους.

Η μουσική στην κεντρική πλατεία άριστη και σε λογικά πλαίσια. Τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και  τα συμφωνηθέντα με την αστυνομία για το οράριο και την ένταση, τα οποία  τηρήθηκαν με ευλάβεια. Ένα μήνυμα της δημοτικής αρχής ότι οι νόμοι θα τηρούνται. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Ρίζος με πολιτικά, ανώνυμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες κινήθηκε αθόρυβα συντονίζοντας το έργο της αστυνομίας άψογα.

Η ιδιωτική φύλαξη με υπεύθυνο τον κ. Καφετζή, επιτέλεσε άψογα το καθήκον της και η όλη διοργάνωση κύλισε ομαλά και άψογα χωρίς τα παρατράγουδα άλλων ετών.

Η παιδική καρναβαλική παρέλαση οργανώθηκε άψογα και οι μικροί Ξανθιώτες χάρις στην μαεστρία των ανθρώπων της κεντρικής σκηνής, διασκέδασαν τα παιδιά, τα οποία δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από τον χώρο. Άλλωστε το παιγνίδι και η διασκέδαση είναι συνυφασμένη με τα παιδιά και αυτό η δημοτική αρχή το οργάνωσε άψογα.

Το μόνο ίσως μελανό σημείο είναι ότι ο αντιδήμαρχος πολιτισμού έβαλε μέσα στο πρόγραμμα των καρναβαλιών εκδηλώσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων κάτι που δεν το είδαν θετικά οι Ξανθιώτες.

Τέλος, τα πάντα κινήθηκαν μέσα στο πρόγραμμα, με ασφάλεια και κυρίως το απαραίτητο κέφι.

Είναι βέβαιο ότι η δημοτική αρχή έχει μπροστά της αρκετούς μήνες να σχεδιάσει πρώτα τις γιορτές παλιάς πόλης και φυσικά το καρναβάλι για το 2025.

Το μόνο αρνητικό ήταν ο κακός καιρός και η συνεχής βροχή, η οποία βέβαια δεν στάθηκε ικανή να αποθαρρύνει κυρίως τους νέους να απολαύσουν τον δρόμο από την φυγή της πραγματικότητας και να απολαύσουν αυτό που είναι το ζητούμενο. Το κέφι και η αγάπη για το καρναβάλι της Ξάνθης και των Ξανθιωτών.

Για το τέλος αφήσαμε το θέμα των τοπικών μέσων ενημέρωσης τα οποία δεν κλήθηκαν να συνδράμουν από την νέα δημοτική αρχή η οποία προφανώς λησμονεί ότι στην περιφέρεια της Ξάνθης, ακόμη και στην  ίδια την πόλη της  Ξάνθης, υπάρχει μία ηλικιακή ομάδα,  και που στην τελική είναι αυτή που με την όποια οικονομική της άνεση στηρίζει την αγορά και άρα αυτή η μερίδα που ενημερώνεται ακόμη παραδοσιακά και όχι αποκλειστικά από το διαδίκτυο, όπως ενημερώνεται η νεολαία, που στην τελική, και  στην πλειονότητά της, κινείται με το χαρτζιλίκι του θείου, του μπαμπά και πάει λέγοντας, αυτή λοιπόν  η ηλικιακή ομάδα έπρεπε να ενημερωθεί από τον τον τοπικό τύπο. 

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο αντιδήμαρχος πολιτισμού δίνει βαρύτητα στο διαδίκτυο, όμως είναι  καλό  να μην αποκλείει καμμιά ηλικιακή ομάδα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζει τις ΘΛΕ..

Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι οι αντιδήμαρχοι που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην διεξαγωγή των ΘΛΕ δεν «σήκωναν» τα τηλέφωνά τους προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση κάτι που έχει άσχημο αντίκτυπο πρώτα στον δήμαρχο Στράτο Κοντό και μετά συνολικά στην διοίκηση.

Εν κατακλείδι, για κάποιον λόγο, η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχία πολιτισμού, δεν ζήτησε την συνδρομή των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία θα ξεσήκωναν πρώτα τους ντόπιους και οι ντόπιοι με το κέφι τους θα ξεσήκωναν τους επισκέπτες 

























Δεν υπάρχουν σχόλια