GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Οργή για το για το νέο εξώφυλλο του Economist: «Πρέπει να φύγει»

Το περιοδικό Economist δημοσίευσε ένα άρθρο κόλαφο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία τονίζοντας ό...


Το περιοδικό Economist δημοσίευσε ένα άρθρο κόλαφο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία τονίζοντας ότι πρέπει να χάσει και «να φύγει» από την εξουσία, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή του θα φέρει πολλά καλά στην χώρα και θα βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Δύση, αλλά και τους γείτονές της.

Το εξώφυλλο του περιοδικού τιτλοφορείται «Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023» και συνοδεύεται με προτροπές: «Σώστε τη δημοκρατία» και «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει».

Σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Sabah κάνει λόγο για πρόκληση των οπαδών του Ερντογάν από το γνωστό περιοδικό, με έδρα το Λονδίνο, για τη σκληρή αντιπολίτευση στον Τούρκο πρόεδρο.

Επισημαίνει πως σε συνοδευτικό του άρθρο, ο Economist υποστηρίζει ότι η ήττα του Ερντογάν θα δείξει «στους απανταχού δημοκράτες ότι οι ισχυροί άνδρες μπορούν να νικηθούν». «Μια νέα κυβέρνηση θα αποκαθιστούσε τις ταλαιπωρημένες σχέσεις με τη Δύση», σημειώνει το άρθρο του περιοδικού.

Στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα σημειώνει πως οι επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία είναι κρίσιμες για την αντιπολίτευση και, κατά τα φαινόμενα, για τα ξένα μέσα ενημέρωσης που έχουν εμμονή να χαρακτηρίζουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους προέδρους ως «δικτάτορες».

Για την αντιπολίτευση, προσθέτει, είναι η τελευταία ευκαιρία να εκθρονίσει τον Ερντογάν από το προεδρικό αξίωμα και τονίζει: Για τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι η Δύση θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ασυμβίβαστη Τουρκική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι το πρώτο αιχμηρό εξώφυλλο που κυκλοφορεί ο Economist κατά του Ερντογάν. Είχε προηγηθεί στις αρχές του έτους το εξώφυλλο με τίτλο «Η ελλοχεύουσα τουρκική δικτατορία» και είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου, απέσυρε άρθρο του από τον Economist λόγω εξωφύλλου και κύριου άρθρου κατά Ερντογάν

Το βασικό θέμα του περιοδικού Economist το οποίο αφορά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απέσυρε άρθρο του το οποίο είχε υποβάλει προς δημοσίευση στο περιοδικό.

«Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;», δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Αποφασίζουν για λογαριασμό του τουρκικού λαού ή επιχειρούν να ταλαντεύσουν ένα έθνος».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι, σε απάντηση στην τοποθέτηση του περιοδικού, απέσυρε το άρθρο του, το οποίο προοριζόταν για το επόμενο τεύχος. «Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.


 
















Δεν υπάρχουν σχόλια