GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μια ερωτική σχέση στα καλύτερά της… Οι λέξεις που φέρνουν το συναίσθημα

  Θα νόμιζε κανείς ότι αναφερόμαστε στο «Σ’ αγαπώ». Κι όμως, οι δύο αυτές λέξεις που τόσο μεγάλη σημασία τους δίνουν οι σύντροφοι και ιδίως ...

 

Θα νόμιζε κανείς ότι αναφερόμαστε στο «Σ’ αγαπώ». Κι όμως, οι δύο αυτές λέξεις που τόσο μεγάλη σημασία τους δίνουν οι σύντροφοι και ιδίως οι γυναίκες, υστερούν σε σχέση με το… «Σ’ ευχαριστώ».

Σύμφωνα με τον αμερικανό ψυχολόγο, Γουίλιαμ Τζέιμς, αυτές είναι οι δύο λέξεις που «χαρίζουν» ευτυχία και μακροημέρευση σε μια ερωτική σχέση ή σε ένα γάμο.

«Η μεγαλύτερη αξία στην ανθρώπινη φύση είναι η εκτίμηση. Δεν κοστίζει τίποτα, αλλά αποτελεί το καλύτερο δώρο», τονίζει και συνεχίζει: «Όταν ειπωθεί από τον άνδρα και αντιστρόφως, “πλημμυρίζει” τη γυναίκα του με το συναίσθημα της αναγνώρισης, της ευγνωμοσύνης και της αγάπης. Βασικά “υλικά” για το χτίσιμο μιας υγιούς, ευτυχισμένης σχέσης».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος σημειώνει, «οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να λένε συχνά “Σ’ ευχαριστώ”, είτε λόγω εγωισμού, είτε επειδή θεωρούν δεδομένη την προσφορά και τη δοτικότητα του συντρόφου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια