GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Προκλητική ανακοίνωση για την Ποντιακή Γενοκτονία-«Ανυπόστατες καταγγελίες, διαστρέβλωση της ιστορίας!»

Προκαλεί η Τουρκία με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τα μηνύματα πολιτικών και φορέων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας...


Προκαλεί η Τουρκία με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τα μηνύματα πολιτικών και φορέων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με μια προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες καταγγελίες», «αβάσιμους ποντιακούς ισχυρισμούς ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων» και για ενέργειες που υποδαυλίζουν το αντιτουρκικό μίσος, ενώ στο κάδρο συμπεριλαμβάνει και τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών κατηγορώντας τους ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα».

«Υπενθυμίζουμε σε όσους στοχοποιούν τη χώρα μας με ανιστόρητους ισχυρισμούς και δηλώσεις ότι η Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφει την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός», αναφέρει και καλεί όσους «παραπλανούν», «διαστρεβλώνουν» και «κατασκευάζουν ψέμματα» να «απαλλαγούν από την υστερία που βασίζεται στην τουρκοφοβία και να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. αναφέρει:

«Η 19η Μαΐου 1919 είναι μια ευλογημένη ημερομηνία κατά την οποία ένα έθνος ξεκίνησε τον αγώνα του για επιβίωση υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Αυτός ο μοναδικός απελευθερωτικός αγώνας έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία ως ένα μάθημα που η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει.

Θεωρούμε μάταιη την προσπάθεια στοχοποίησης αυτής της ξεχωριστής ημέρας, που αντιπροσωπεύει την έναρξη του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, μέσα από τους αβάσιμους “ποντιακούς” ισχυρισμούς ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων κατά της ιστορίας μας, με εκδηλώσεις που υποδαυλίζουν το αντιτουρκικό μίσος και δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα.

Υπενθυμίζουμε σε όσους στοχοποιούν τη χώρα μας με ανιστόρητους ισχυρισμούς και δηλώσεις ότι η Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφει την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός κατά την αιματηρή εισβολή του στην Ανατολία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου του πολέμου, και ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να καταβάλει αποζημίωση.

Καλούμε τους πολιτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σήμερα εργαλεία όπως η παραπλάνηση, η διαστρέβλωση, το ψέμα και η αντιστροφή της αλήθειας, να απαλλαγούν από την υστερία που βασίζεται στην τουρκοφοβία και να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία.

Συμβουλεύουμε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, αντί να συνεχίσουν σήμερα τον προκλητικό τους λόγο και τις προκλητικές τους ενέργειες».






























Δεν υπάρχουν σχόλια