GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αμορτισέρ αυτοκινήτου: Αμορτισέρ: Τι πρέπει να ξέρετε

Ο σκοπός και ο σχεδιασμός ενός αμορτισέρ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση των ελαστικών στο έδαφος σε ανώμαλους δρόμους, ώστε εσείς, ο οδηγό...


Ο σκοπός και ο σχεδιασμός ενός αμορτισέρ είναι να συμβάλλει στη διατήρηση των ελαστικών στο έδαφος σε ανώμαλους δρόμους, ώστε εσείς, ο οδηγός, να μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο του οχήματος.

Διάφορα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά με μια ασφάλεια στο τέλος, γι' αυτό είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποια είναι τα συμπτώματα των ελαττωματικών αμορτισέρ, ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την αντικατάστασή τους ή όχι.


Η λειτουργία των αμορτισέρ στα αυτοκίνητα:

Τα αμορτισέρ έχουν δύο σκοπούς. Τα αμορτισέρ, εκτός από τον έλεγχο της κίνησης των ελατηρίων και της ανάρτησης, διατηρούν τα ελαστικά σας σε επαφή με το έδαφος ανά πάσα στιγμή.Σε κατάσταση ηρεμίας ή κίνησης, το μόνο μέρος του οχήματός σας που έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα είναι η κάτω επιφάνεια των ελαστικών σας. Η ικανότητά σας να οδηγείτε, να στρίβετε και να φρενάρετε βλάπτεται σοβαρά εάν η επαφή ενός ελαστικού με το έδαφος διακοπεί ή μειωθεί.


Σημάδια φθαρμένων αμορτισέρ:
Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω, έχετε ελαττωματικά αμορτισέρ.Είναι προτιμότερο να τα αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό:

  • κούνημα του αμαξώματος
  • επέκταση της απόστασης επιβράδυνσης του οχήματος
  • στροφή με χαμηλότερη ταχύτητα
  • θόρυβοι και μη απαραίτητες αναταραχές κατά την οδήγηση
  • άνιση φθορά των ελαστικών
  • λεκέδες λαδιού στο μέρος
  • κάμψη του οχήματος κατά την αύξηση της ταχύτητας και την επιβράδυνση


Βίντεο για αμορτισέρ από το autodoc.gr


Τι προκαλεί την αποτυχία των αμορτισέρ;

Τα αμορτισέρ, όπως όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, έχουν διάρκεια ζωής. Η ωφέλιμη ζωή τους, ωστόσο, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το προϊόν που προορίζεται ειδικά για το αυτοκίνητό σας. Μια άλλη πτυχή που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος είναι η οδήγησή του στον προβλεπόμενο δρόμο και στις προβλεπόμενες συνθήκες οδήγησης. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τον όρο "βαρέως τύπου" σε ορισμένες περιγραφές αυτοκινήτων. Αυτό υποδηλώνει ότι το προϊόν προορίζεται για χρήση σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, περιγραφές όπως ανυψωμένο ή χαμηλωμένο είναι σημαντικές για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος.


Πώς να αντικαταστήσετε τα αμορτισέρ:

Βήμα 1: σηκώστε τους τροχούς. Τοποθετήστε σφήνες και τετράγωνα μπροστά και πίσω από κάτι σαν ένα ελαστικό στην πιο απομακρυσμένη πλευρά του οχήματος από το σημείο όπου εργάζεστε.


Βήμα 2: Σηκώστε το αυτοκίνητο. Ανυψώστε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σημεία ανύψωσης ή μια σταθερή ακμή/περιοχή του αμαξώματος.


Βήμα 3: Τοποθετήστε τους γρύλους. Ομοίως με την ανύψωση του οχήματος, κρατήστε τον γρύλο σε μια ισχυρή θέση ανάρτησης για να βοηθήσετε το όχημα. Μόλις τοποθετηθεί, κατεβάστε αργά το αυτοκίνητο πάνω στους γρύλους.


Καθώς αντικαθιστάτε τα αμορτισέρ, χρησιμοποιήστε τον γρύλο δαπέδου για να βοηθήσετε την ανάρτηση κάτω από κάθε γωνία, επειδή η ανάρτηση θα κρέμεται λίγο προς τα κάτω όταν αφαιρείται το αμορτισέρ.

Τμήμα 2 από 2: Αφαίρεση και αντικατάσταση των αμορτισέρ


Αφαιρέστε πρώτα το πάνω μπουλόνι του αμορτισέρ. Αφαιρώντας πρώτα το πάνω μπουλόνι του αμορτισέρ, είναι ευκολότερο να μετακινήσετε το αμορτισέρ από τη βάση.


Αφαιρέστε την κάτω βίδα του αμορτισέρ στο βήμα δύο. Μπορείτε τώρα να αφαιρέσετε το αμορτισέρ από το κάτω μισό του αυτοκινήτου αφαιρώντας πρώτα την άνω βίδα του αμορτισέρ. Διαφορετικά, θα σταματήσει αν αφαιρέσετε το βασικό μπουλόνι πριν από το επάνω.


Βήμα 3: Αντικαταστήστε το αμορτισέρ. Εισάγετε το άνω τμήμα του αμορτισέρ στην άνω βάση του από κάτω από το όχημα. Καθώς σπρώχνετε το μπουλόνι του αμορτισέρ προς τα πάνω, ζητήστε από έναν σύντροφο να σας βοηθήσει στην εισαγωγή του στο άνω στήριγμα.


Πηγή πληροφοριών:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια