GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι είναι το «Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού»-Σε ποιους μπορεί να εμφανιστεί

Μουδιασμένη είναι η οικογένεια του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας του το άφησε για 7 ώρες κλειδωμένο...


Μουδιασμένη είναι η οικογένεια του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας του το άφησε για 7 ώρες κλειδωμένο στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να πεθάνει από έλλειψη οξυγόνο, έχοντας μείνει εκτεθειμένο στον ήλιο.

Αναλυτικότερα, το «Συνδρόμου του ξεχασμένου μωρού», όπως είναι ευρύτερα γνωστή η συγκεκριμένη πράξη εγκληματικής αμέλειας, δεν σχετίζεται με το αν ένας γονιός είναι καλός ή κακός, αλλά με το αν χάνει την επίγνωση της παρουσίας του παιδιού του στο αυτοκίνητο.

Το «Σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού»

Το εν λόγω σύνδρομο αναφέρεται σε αυτό που συμβαίνει, όταν οι γονείς αφήνουν κατά λάθος ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο, με συχνά ολέθρια αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν υπάρχει σταθερό προφίλ χαρακτήρα του γονέα που ξεχνάει το παιδί του στο αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να επηρεάσει τους γονείς ανεξαρτήτου φύλου, οικονομικής κατάστασης, εκπαίδευσης και προσωπικότητας.

Συνήθως, οι γονείς που δεν πηγαίνουν συνήθως το παιδί τους σε παιδικό σταθμό ή σε μπέιμπι σίτερ ακολουθούν την ίδια διαδρομή από και προς τη δουλειά τους κάθε μέρα και, σε αρκετές περιπτώσεις, το κάνουν χωρίς να σκέφτονται κάτι.

«Το σύστημα συνήθειας του εγκεφάλου μας, που μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα μηχανικά- χωρίς να το σκεφτόμαστε. Το να κάνεις μια εργασία χωρίς σκέψη ονομάζεται «κινητική μνήμη». Όταν πρέπει ο εγκέφαλος να αλλάξει τη ρουτίνα του, τότε διαφορετικά συστήματα του εγκεφάλου ανταγωνίζονται μεταξύ τους», εξήγησε στο ABC ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, Ντέιβιντ Ντάιμοντ.

Όπως τόνισε, ιδιαίτερα υπό συνθήκες στέρησης ύπνου ή άγχους, οι γονείς μπορούν να κλειδώσουν το αυτοκίνητο και πάνε στη δουλειά τους μηχανικά, έχοντας ξεχάσει ότι έχουν τα παιδιά τους  στο πίσω κάθισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια