GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένα υπέροχο Γυναικείο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει τον ερωτισμό μόνο με το βλέμμα

Τις διαστάσεις του τέλειου γυναικείου προσώπου υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από τον Καναδά. Το “κλειδί” θεωρούνται οι αποστάσεις ...


Τις διαστάσεις του τέλειου γυναικείου προσώπου υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από τον Καναδά. Το “κλειδί” θεωρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στα μάτια και ανάμεσα στο στόμα και τα μάτια σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, με επικεφαλής τον καθηγητή Κανγκ Λι, έκαναν μια σειρά από πειράματα, στα οποία εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα μιας σειράς έγχρωμων φωτογραφιών του ίδιου γυναικείου προσώπου, του οποίου οι αναλογίες είχαν αλλοιωθεί με το ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι τέλειες αναλογίες είναι οι εξής:

– Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια της γυναίκας και στο στόμα της να είναι λίγο πάνω από το ένα τρίτο (συγκεκριμένα 36%) του συνολικού μήκους του προσώπου της, από τα μαλλιά μέχρι το πηγούνι της.

– Η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών της πρέπει να είναι λίγο κάτω από το μισό (συγκεκριμένα 46%) του συνολικού πλάτους του προσώπου της (ανάμεσα στα δύο αυτιά της).

Ευτυχώς για τις γυναίκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες αναλογίες ουσιαστικά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από ένα μέσο γυναικείο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, επεσήμαναν οι ερευνητές, οι γυναίκες που δεν έχουν τις “τέλειες” αναλογίες, δεν χρειάζεται να καταφύγουν στις πλαστικές.

Αυτό που συμβουλεύουν τις γυναίκες, είναι να βρουν έναν καλό κομμωτή για να δημιουργήσουν οπτικά “τρικ” με το χτένισμά τους, προκειμένου το πρόσωπό τους να πλησιάσει με “τεχνητό” τρόπο τις τέλειες αναλογίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές γυναίκες που θεωρούνται όμορφες, όπως η ηθοποιός Αντζελίνα Ζολί, δεν έχουν καθόλου τις “σωστές” αναλογίες προσώπου, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να είναι γοητευτικές. Αντίθετα, άλλες γνωστές ηθοποιοί, όπως η Τζέσικα Άλμπα, έχουν όντως τις “τέλειες” αναλογίες στο πρόσωπό τους.

Από την άλλη σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέηβιντ Πέρετ του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, αυτά καθεαυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μάλλον παίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με τις αναλογίες τους: ένας άνδρας είναι πιθανότερο να γοητευτεί από δύο μεγάλα και ωραία γυναικεία μάτια ή από δύο σαρκώδη χείλη, παρά από το γεγονός ότι τα μάτια, αν και δεν είναι τόσο ωραία, έχουν την “τέλεια” απόσταση μεταξύ τους.



















Δεν υπάρχουν σχόλια