GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλύσιμο αυτοκινήτου στον δρόμο: Το βαρύ πρόστιμο που σε περιμένει αν το κάνεις

Αρκετά βαρύ είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς που πλένουν το αυτοκίνητό τους στο δρόμο, αφού αυτό είναι απαγορευτικό καθώς μπορεί να προκαλ...


Αρκετά βαρύ είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς που πλένουν το αυτοκίνητό τους στο δρόμο, αφού αυτό είναι απαγορευτικό καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Παρατηρείται συχνά οι οδηγοί να πλένουν το όχημά τους στο δρόμο και άλλοτε όπου βρουν, χρησιμοποιώντας λάστιχο με νερό και κάνοντας σαπουνάδες που γεμίζουν το οδόστρωμα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχει η πράξη τους.

Φαινομενικά, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αθώα, αλλά στην πράξη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, μιας και τόσο το νερό όσο και η σαπουνάδα καθιστούν τόσο το οδόστρωμα όσο και το πεζοδρόμιο ιδιαίτερα ολισθηρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών. Φυσικά, οι συγκεκριμένοι κίνδυνοι δεν περνούν απαρατήρητοι και για αυτό έχουν νομοθετηθεί αυστηρές ποινές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 12 («Γενικές διατάξεις») του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, «δεν επιτρέπεται να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λ.π.)».

Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της συγκεκριμένης παραγράφου τιμωρείται με ένα ιδιαίτερα «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κίνδυνος επιβολής προστίμου αφορά αποκλειστικά τις περιπτώσεις όπου τα νερά – ή/και κάθε άλλου είδους υλικό – οδεύουν σε δημόσιο δρόμο και πεζοδρόμιο.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σε χώρο πολυκατοικίας ή μονοκατοικίας όπου τα νερά συγκρατούνται και δεν διαχέονται στην άσφαλτο συνιστά μια καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια, ενώ σίγουρα υπάρχει και η λύση των πλυντηρίων αυτοκινήτων.

















Δεν υπάρχουν σχόλια