GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Καλάθι του Πάσχα»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξής του-Τι ισχύει με το «καλάθι του νονού»

Η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τα «καλάθια του νοικοκυριού», ενώ ήδη θα εφαρμοστούν -το προσεχές διάστημα- το «καλάθι του Πάσχα», αλλά κα...


Η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τα «καλάθια του νοικοκυριού», ενώ ήδη θα εφαρμοστούν -το προσεχές διάστημα- το «καλάθι του Πάσχα», αλλά και το «καλάθι του νονού». Αυτά είναι τα μέτρα, που στοχεύουν στη μείωση του πληθωρισμού, ενώ οι ανακοινώσεις έγιναν σήμερα (21/3) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μέτρο αυτό ενισχύεται ανά περιόδους με επιπλέον «καλάθια», όπως και το επερχόμενο «Καλάθι του Νονού», το οποίο κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη 29 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, αφορά προϊόντα που σχετίζονται με τα δώρα του Πάσχα (παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες κτλ).

Σχετικά με το «καλάθι του Πάσχα», ξεκινά στις 4 Απριλίου και θα αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής», ενώ δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα επιτυχημένο μέτρο που είχε ουσιαστικά αποτελέσματα και τα οποία δεν θα ήταν εφικτά με την μείωση του ΦΠΑ, καθώς όπως υπογράμμισε “η μείωση του ΦΠΑ που παραμένει το ζητούμενο για την αντιπολίτευση δεν φέρνει μείωση του πληθωρισμού”.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε πως το καλάθι έχει φτάσει ήδη τα 60 είδη και αποτελεί ένα εργαλείο «ανάχωμα για την ακρίβεια».

Επίσης, σημείωσε ότι, μαζί με το καλάθι, υπάρχει επιπλέον και η Κάρτα αγορών, όπως και ο e καταναλωτής, όπου μπορεί κανείς να δει όλες τις τιμές των προϊόντων και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το εφαρμόζει.

Σε ό,τι αφορά το καλάθι του Νοικοκυριού, ο κ.Παπαθανάσης τόνισε ότι επεκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια