GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΙΙΡΑ: Πρέπει να ρυθμιστεί το ραδιοφωνικό τοπίο

  Κυβερνητική αδράνεια τετραετίας σε συχνότητες και άδειες

 

Κυβερνητική αδράνεια τετραετίας σε συχνότητες και άδειες

 Επανέρχεται το θέμα των ραδιοφωνικών αδειών, ύστερα από τέσσερα χρόνια αδράνειας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ΕΙΙΡΑ, υπό το νέο της διοικητικό σχήμα, δηλώνει πως «επιμένει στην ανάγκη ρύθμισης του ραδιοφωνικού τοπίου με γνώμονα τη διασφάλιση της πολυφωνίας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ορθολογικής και επιστημονικής διαχείρισης του φάσματος συχνοτήτων και της εφαρμογής των κανόνων από όλους».

Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια προσπάθεια από το ΕΣΡ, την ΕΙΙΡΑ και την ΕΤΕΡ, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα από κοινού πόρισμα, το οποίο κατατέθηκε στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από τους συναρμόδιους υπουργούς Γιάννη Οικονόμου και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Την πρότασή του προς την κυβέρνηση για τις ραδιοφωνικές άδειες κατέθεσε και ο νομικός Ηλίας Θεοδωράτος, στον οποίο είχε ανατεθεί το έργο. Το πρόβλημα εστιάζεται στην απουσία ενός χάρτη συχνοτήτων, εξαιτίας της αδράνειας του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς επί τέσσερα χρόνια δεν έγινε η παραμικρή κίνηση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ώστε να οργανώσει στοιχειωδώς το χάος.

Το νέο ΔΣ της ΕΙΙΡΑ δηλώνει πως «κυρίαρχη θέση στις προτεραιότητές του καταλαμβάνει το ζήτημα των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, όπου ως σήμερα αντιμετωπίζεται με μεταβατικές διατάξεις, οι οποίες νομιμοποιούν μεν τη λειτουργία των ήδη υφιστάμενων ραδιοφωνικών σταθμών, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν οριστικά αυτή τη δυσλειτουργία».













Δεν υπάρχουν σχόλια