GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητό τηλέφωνο χωρίς μπαταρία: Πότε και γιατί κινδυνεύεις με… πρόστιμο!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και τα σύγχρονα Smartphones κάνουν… τα πάντα.


Η εξέλιξη της τεχνολογίας και τα σύγχρονα Smartphones κάνουν… τα πάντα.

Αν το κινητό σου τηλέφωνο μείνει χωρίς μπαταρία, ωστόσο κινδυνεύεις ακόμη και με… πρόστιμο!

Πώς και πότε μπορεί να συμβεί αυτό;

Η καθημερινότητα έχει γίνει ολοένα και πιο εύκολη με την εξέλιξη της τεχνολογίας και σε πολλά ζητήματα γραφειοκρατίας, έχει δώσει λύσεις χρηστικές.

Τα Smartphones πλέον να μπορούν να συμπεριλαμβάνουν, εκτός όλων των άλλων, ακόμα και κρίσιμα ψηφιακά έγγραφα.

Οι χρήστες τους έχουν τη δυνατότητα από το να κλείσουν αεροπορικό εισιτήριο ή διαμονή σε ξενοδοχείο, μέχρι να πληρώσουν τα ψώνια τους, τους λογαριασμούς τους ή και να διαχειριστούν οικιακές συσκευές και λειτουργίες των αυτοκινήτων τους.

Ανάμεσα στις δυνατότητες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία είναι η ψηφιοποίηση εγγράφων που αφορούν στον οδηγό ή το όχημά του.

Κι όμως υπάρχει κίνδυνος να δεχθεί κάποιος πρόστιμο αν… δεν έχει μπαταρία το κινητό του τηλέφωνο.

Πλέον με μια απλή διαδικασία το δίπλωμα οδήγησης μετατρέπεται σε ψηφιακό

Τι θα συμβεί ωστόσο αν σε έναν έλεγχο της τροχαίας, το smartphone του οδηγού, που περιέχει το δίπλωμα, δεν λειτουργεί;

Η μη επίδειξη του διπλώματος οδήγησης σε έλεγχο, δημιουργεί κινδύνους για την επιβολή προστίμου.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν τιμωρεί ωστόσο την παράβαση αυτή αυστηρά.

Σύμφωνα με το άρθρο 100 το ΚΟΚ, «ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει τη νόμιμη άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το αποδεικτικό ασφάλισης, την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τη Διεθνή Οδική Μεταφορά Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) του ν. 1741/1987 (Α’225), το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, τη βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου, τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση, ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τις ειδικές διατάξεις.

Οι οδηγοί των ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο. από δώδεκα (12) ετών και άνω υποχρεούνται να φέρουν, όταν οδηγούν, οποιοδήποτε νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης προσώπου.

Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της πιο πάνω παραγράφου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ για την έλλειψη καθενός από τα παραπάνω έγγραφα».

Ως εκ τούτου σε περίπτωση μη επίδειξης του διπλώματος σε οποιαδήποτε μορφή του (φυσική ή ψηφιακή), ο παραβάτης καλείται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 20 ευρώ και να προσκομίσει το έγγραφο στις αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια