GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχεται το «καλάθι του Πάσχα» – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα δύο νέα «καλάθια» που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την περίοδο του Πάσχα, όπ...


Την Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα δύο νέα «καλάθια» που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την περίοδο του Πάσχα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ετοιμάζουμε το ”καλάθι του Πάσχα” που θα περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολάτα, και ετοιμάζουμε και το ”καλάθι του νονού”. Αναμένουμε φέτος το Πάσχα χαμηλότερες τιμές από ότι είχαμε πέρυσι», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Μεθαύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν επίσημα και τα δύο αυτά καλάθια που έρχονται να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα κατά της ακρίβειας και να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά», πρόσθεσε.

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει για 5 μήνες συγκρατήσει τις τιμές για 60 προϊόντα πρώτης ανάγκης, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι συνεχείς και δεν γίνονται μόνο στο καλάθι, γίνονται σε όλα τα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Έχουμε επιβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα.

Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει ένα κύμα ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα, αλλά με το καλάθι και μα την κάρτα αγορών υπάρχει μια πρόσθετη στήριξη, είπε. Στα τρόφιμα η Ελλάδα έχει έναν από τους 4 χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου, τον μπακαλιάρο, σημείωσε ότι το «καλάθι της ιχθυαγοράς» που έχουμε δημιουργήσει για την Καθαρά Δευτέρα, πως είναι φθηνότερο από πέρυσι. Το αν θα μπει ή όχι σε αυτό και ο μπακαλιάρος είναι υπό συζήτηση, γιατί υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, εξήγησε.















Δεν υπάρχουν σχόλια