GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΗΠΑ: Εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας-Τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι γεγονός

Τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι γεγονός. Μια Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ως το 2025 ένα διθέσιο ιπτάμενο «R...


Τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι γεγονός. Μια Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ως το 2025 ένα διθέσιο ιπτάμενο «Roadster» που θα πετά με ταχύτητα έως 225km/h και θα κοστίζει περίπου 330.000 ευρώ.

Υπό δοκιμή υπάρχει ένα διθέσιο όχημα που φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από τα drones, καθώς το σχέδιο του μοιάζει πάρα πολύ με ένα drone.

Η Doroni Aerospace κατασκευάζει ένα όχημα για μικρά ταξίδια το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων από το έδαφος. Ενώ το όχημα δεν θα διαθέτει τιμόνι αλλά joystick, δηλαδή όπως ένα ελικόπτερο. Θα διαθέτει κανονικά ταχύτητες και θα φτάνει έως τα 225km/h.

Η εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση με το πρωτότυπο όχημα. Ένα πλήρους κλίμακας ιπτάμενο μοντέλο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες. Το H1πρόκειται να πιστοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας ως ελαφρύ σπορ αεροσκάφος που σημαίνει ότι θα χρειάζεται μόνο άδεια οδήγησης και 20ώρες εκπαίδευσης.

«Αναμένουμε να πουλήσουμε και να μισθώσουμε 22 οχήματα μέχρι τον τρίτο χρόνο και 722 μέχρι τον πέμπτο χρόνο από την κυκλοφορία του». Η αγορά-στόχος για τα αεροσκάφη της εταιρείας είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η γεωργική βιομηχανία και εξειδικευμένοι τομείς όπως ο τουρισμός. Το αεροσκάφος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά φορτίου.

Η Doroni έχει σχέδια και για το επόμενο αεροσκάφος της eVTOL που θα χωράει τέσσερις επιβάτες. «Από εκεί, θα επιδιώξουμε να εξαγοραστούμε από παγκόσμιες αμυντικές εταιρείες, κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η General Motors ή εταιρείες κοινής χρήσης οχημάτων όπως η Uber και η Lyft».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Doron Merdinger ξεκίνησε την εταιρεία Doroni το 2016 επειδή πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι τώρα εδώ για να κάνει το μέλλον των ταξιδιών «καθαρό» και χωρίς τροχούς. Ο Merdinger από την αρχή, θέλει το ηλεκτρικό του αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) να είναι γρήγορα διαθέσιμο στην αγορά για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις.

  • Γιατί να περιορίσουμε το μέλλον

«Γιατί να περιορίσουμε το μέλλον;», λέει ο ίδιος, «Δώστε τη δυνατότητα σε όλους να αγοράσουν αυτά τα αεροσκάφη».

Το Doroni H1 είναι ένα αεροσκάφος eVTOL δύο επιβατών, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 500 lb (227 kg), το οποίο θα πιλοτάρετε χειροκίνητα ή θα πετάει εξ αποστάσεως, ενώ μελλοντικά θα έχει τη δυνατότητα να πλοηγείτε αυτόνομα. Το αεροσκάφος διαθέτει συστήματα ελέγχου fly-by-wire. Η ταχύτητά του είναι 100 mph (161 km/h) με αυτονομία 60 μίλια (97 km) και χρόνο πτήσης 40 λεπτά.

Οι περσίδες στις έλικες είναι για να εμποδίζουν τους επιβάτες και το πλήρωμα εδάφους να εκτεθούν σε περιστρεφόμενες έλικες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και για να βοηθούν στην αποφυγή άλλων ιπτάμενων αντικειμένων.

Το Doroni H1 είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε γκαράζ δύο αυτοκινήτων και να μπορεί να ρυμουλκηθεί, Κινείται σε τρείς άξονες (pitch, roll και yaw) και μπορεί να φορτιστεί σε γκαράζ (η μπαταρία φορτίζει από 20 έως 80% σε περίπου 20 λεπτά). Διαθέτει πολλά συστήματα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της τηλεκατευθυνόμενης πλοήγησης και μελλοντικά, της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για αυτόνομη πτήση.

Πρόκειται για ένα «έξυπνο» όχημα με προηγμένα ηλεκτρονικά, όπως Wi-Fi, GPS, λέιζερ, κάμερες, βαρόμετρο και επιταχυνσιόμετρο.

Ενώ η εταιρεία υπολόγιζε την αρχική τιμή λιανικής στα 182.860 ευρώ, στην πορεία άλλαξε την εκτίμησή της λόγω του αυξανόμενου κόστους των υλικών.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από $ 2,7 εκατομμύρια (253.189.800€) από περισσότερους από 1.550 επενδυτές στην crowfunding πλατφόρμα StartEngine.com, έχει εταιρική αξία 159 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και μέχρι στιγμής έχει λάβει πάνω από 230 προπαραγγελίες

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε προϋπολογισμό 27,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη NASA την περασμένη εβδομάδα, με μερικά από τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή ιπτάμενων αυτοκινήτων, και η Doroni είναι μία από τις πολλές εταιρείες που συνεργάζονται με τη NASA.








Δεν υπάρχουν σχόλια