GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί δεν παύεται των καθηκόντων του ο έκθετος Δήμαρχος Ιάσμου;

Αξιο απορίας είναι πλέον και ιδιαίτερης δημοσιογραφικής έρευνας, η υπόθεση της μη παύσης των καθηκόντων, του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο...


Αξιο απορίας είναι πλέον και ιδιαίτερης δημοσιογραφικής έρευνας, η υπόθεση της μη παύσης των καθηκόντων, του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος παραπέμφθηκε σε επιτροπές διερεύνησης για έκνομες ενέργειες απο τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης υπο τον κ. Σάββα Ιωάννη έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία έρευνας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου, έχει δε αποστείλει πολυσέλιδο πόρισμα προς τον κ. Βορίδη, στο οποίο αναφέρονται όλες εκείνες οι ενέργειες του κ. Οντέρ, που βάσει της κείμενης νομοθεσίας, πρέπει να τεθεί σε Αργία και να εκλεγεί άλλος Δήμαρχος στη θέση του έκπτωτου αυτοδιοικητικού.

  • Η εντολή Βορίδη
  • Ο κ. Βορίδης, απο τις 22/12/2022 είχε δώσει εντολή να διερευνηθεί το θέμα, ανακοινώνοντάς την στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών:


Αμέσως μετά, το όλο θέμα ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Σάββας ο οποίος και ολοκλήρωσε την έρευνά του και τη σύνταξη πορίσματος προς τον Υπουργό, μέχρι τέλους Ιανουαρίου και απο αρχές του Φεβρουαρίου το πολυσέλιδο βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού για την περαιτέρω προβλεπόμενη ενέργεια, βάσει της νομοθεσίας.

Μέχρι στιγμής όμως και ενώ ο Δήμαρχος ουσιαστικά απουσιάζει απο το Δήμο, καμία απόφαση έχει ληφθεί!

Ποιος σταματά την “καρατόμηση” του Οντέρ Μουμίν;

Είναι πασιφανές, ότι η καθυστέρηση της αποβολής του Δημάρχου Ιάσμου απο τη θέση του και τον ορισμό της διαδικασίας εκλογής νέου Δημάρχου μέσα απο την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου, δείχνει περίτρανα ότι κάποιος ή κάποιοι “σταματούν” ή “φρενάρουν” την “καρατόμηση” του Οντέρ Μουμίν, του πλέον προκλητικού αυτοδιοικητικού στα δημοτικά χρονικά της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ανησυχία της Αθήνας, σε ότι αφορά “την αντίδραση της Τουρκίας…”, ισχυρισμός όμως που δεν έχει καμία βάση, διότι ο Δήμος Ιάσμου είναι Ελληνικός, ο Δήμαρχος Ιάσμου εκλέχθηκε δυνάμει του Ελληνικού Συντάγματος και ως εκ τούτου η όποια τέτοια “ανησυχία” είναι άνευ λόγου και ουσίας.

Απο την άλλη, ο κ. Οντέρ αποτελεί ήδη “κόκκινο πανί” και για το Προξενείο, συνεπώς δεν επρόκειτο να ταραχθούν οι σχέσεις με τη γείτονα, εάν αυτό είναι το ζητούμενο…

Οι ίδιες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο και για “κύκλωμα συμφερόντων” το οποίο εξυπηρετείται απο την παραμονή του κου Οντέρ στην ηγεσία του Δήμου, έστω και τυπικά, γεγονός που δεν θα χαλάσει τις… δουλειές της παρέας αυτής! Μία παρέα που έχει σοβαρά ερείσματα στην παρούσα κυβέρνηση.

Σε αυτόματο… “πιλότο” ο Δήμος και μηνύσεις στο Δημάρχο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου συνεδρίασε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε την υποβολή εγκλήσεως σε βάρος του εν ενεργεία δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το θέμα το έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο 14 υπογραφέντες δημοτικοί σύμβουλοι και «πέρασε» με 14 υπέρ, πέντε κατά και ένα παρών από τον Ιμάμ Τζανέρ. Ο κος Μουμίν ήταν απών, οπότε στην ουσία δεν ακούστηκε κάποια δημόσια απάντηση ή δήλωση από την πλευρά του για αυτήν την εξέλιξη.

Οι πολίτες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών “σφυρίζει” αδιάφορα…


Πρέπει να σημειωθεί εξ αρχής ότι πέραν των δημοτικών συμβούλων, πολλοί ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου τη Δευτέρα ύστερα από κάλεσμα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Κυριάκου Αμούτζα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση σε φορείς και δημότες για τις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο.

Την εισήγηση του θέματος ανέλαβε ο ίδιος ο κος Αμούτζας που κατέγραψε συνολικά 18 ενέργειες του δημάρχου το τελευταίο διάστημα, που οδήγησαν του δημοτικούς συμβούλους σε αυτήν την απόφαση. Το κύριο μέρος της εισήγησης αφορούσε όλο αυτόν τον “πόλεμο” που ξεκίνησε ο δήμαρχος το τελευταίο διάστημα με δημοτικούς υπαλλήλους. 

Προεδρείο Δημοτικού Συμβούλιο χωρίς Δήμαρχο…


Κατά τον πρόλογό του ανέφερε μεταξύ πολλών: «Τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος μέσω αναιτιολόγητων αποφάσεών του έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ πειθαρχικών κατηγοριών σε βάρος υπαλλήλων, χωρίς την τήρηση της νομιμότητας, επικαλούμενος πάντοτε αορίστως λόγους δήθεν επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος ή ακόμη και λόγους εθνικής ασφάλειας χωρίς καμία περαιτέρω ανάλυση. Τα κατηγορητήρια είναι παντελώς ελλιπή, τις περισσότερες φορές κατασκευασμένα και χωρίς την εκ του νόμου απαιτούμενη αιτιολογία. Συντάσσονται πάντοτε κατά κατάχρηση της πειθαρχικής εξουσίας του δημάρχου και έχουν ως στόχο να βλάψουν ηθικά και υλικά όχι μόνο τους υπαλλήλους, αλλά και τον ίδιο τον Δήμο και τις υπηρεσίες του. Μάλιστα ανακοινώνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν καν ανακοινωθούν στους εργαζομένους, ενώ συνεργάτες του δημάρχου αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τις προφορικές και απειλητικές εντολές του προς τους υπαλλήλους. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ορατό στο Δήμο. Οι υπηρεσίες έχουν διαλυθεί, ο δήμαρχος αναθέτει καθήκοντα, όποια ο ίδιος θελήσει σε όποιον ο ίδιος θελήσει, κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου […]».

Δήλωσε για άλλη μια φορά την στήριξή του προς τους απολυμένους υπαλλήλους λέγοντας ότι οι υπάλληλοι δεν είναι απλώς υπάλληλοι, αλλά «συνεργάτες ώστε να μπορεί να δουλέψει ο κάθε Δήμος».

Ο Καδή Ισμέτ από την πλευρά του τόνισε πως η συμπεριφορά του δημάρχου ήταν απαράδεκτη και «μας έκανε δυσφήμιση σε όλη την χώρα. Συμφωνώ με τον κο Αμούτζα ως Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάμε το ζήτημα στην ελληνική πολιτεία».

*Με πληροφορίες απο το xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια