GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητό τηλέφωνο: Μετά από πόσες ώρες γίνεται επικίνδυνη η χρήση του

Μπορεί το κινητό τηλέφωνο να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η πο...


Μπορεί το κινητό τηλέφωνο να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η πολύωρη χρήση του μπορεί να επιφέρει αρκετά προβλήματα.

Τουλάχιστον 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι διαθέτουν κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούνται όχι μόνο για επικοινωνία, αλλά και για ψυχαγωγία, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα επιλογών για τους χρήστες τους.

Με τα κινητά τηλέφωνα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν, μεταξύ άλλων, να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν γραπτά μηνύματα, να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο, να έχουν πρόσβαση εύκολα και γρήγορα σε ενημερωτικούς ιστοτόπους, να ακούν μουσική, αλλά και να χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης για άγνωστα μέρη.

Παρά την ευκολία που προσφέρουν, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, εάν γίνεται υπερβολή στη χρήση τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μείωση του χρόνου ενασχόλησης του κινητού τηλεφώνου σε συνολικά μια ώρα ημερησίως μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση του άγχους των χρηστών τους, βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης και αφορμή για αναζήτηση μιας ευρείας γκάμας ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της χρήσης των κινητών τηλεφώνων είναι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF), ένας τύπος μη ιονίζουσας ακτινοβολίας που εκπέμπεται από διάφορες ασύρματες συσκευές.

Φυσικά, εκτός από τον περιορισμό της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε την έκθεσή σας στην ακτινοβολία, όπως η χρήση συσκευών hands-free ή ακουστικά, όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, κάτι που θα σας επιτρέψει να κρατήσετε το τηλέφωνο μακριά από το κεφάλι σας.

Ακόμη, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι θα καταφέρετε να περιορίστε ακόμη περισσότεροι την έκθεσή σας στην ακτινοβολία, αν αποφύγετε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε περιοχές με κακό σήμα.

Και μην ξεχνάτε, ένα από τα βασικότερα αρνητικά αποτελέσματα της παρατεταμένης χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι ότι επηρεάζει αναπόφευκτα τις κοινωνικές σας σχέσεις, όταν προσκολλάστε σ’ αυτό αντί να επενδύετε στον διάλογο και την ψυχαγωγία με φίλους ή συγγενείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια